Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ha van igazolásom a suliból...

Ha van igazolásom a suliból (orvosi), akkor az az iskolának mennyire számít, hogy beteg voltam e?

Figyelt kérdés

Szóval egy hétre elmentem diákmunkára, és kértem a háziorvosomtól igazolást. Az osztályfőnököm felhívott, hogy mivan, azt mondtam, beteg vagyok. De mikor már megyek suliba, nem akarok hazudni neki, elmondanám, hogy dolgoztam, csak nem tudom mennyire lesz botrány, hogy orvosi igazolásom van, illetve hogy nem fog-e bajba kerülni a háziorvosom.

Elsősorban tanárt, vagy olyan embert kérdezek, akik ismerik az iskola ügyintézéseit. Ja, és gimibe járok, ha ez számít.

2012. okt. 5. 11:54
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem akarsz senkit bajba sodorni, akkor erről mélyen hallgatsz és ezentúl csak akkor kérsz orvosi igazolást, ha beteg vagy, valamint a nyári szünetben melózol.
2012. okt. 5. 12:02
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem NE mondd el neki,maradjon abban a hitben,hogy beteg voltál.

Egyébként ha a diáknak van orvosi igazolása,onnantól kezdve a tanár nem köteles fitoktatni azt,hogy tényleg volt-e.

2012. okt. 5. 12:03
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha elmondod, akkor:

1. Neked igazolatlant irnak erre az idöre be.

2. Az orvost feljelentik és a legrosszabb esetben kirugják, a legenyhébb esetben meg megbüntetik.

3. Ha tényleg beteg leszel, nem fogják elhinni többé.

2012. okt. 5. 12:04
 4/10 anonim ***** válasza:
Hogy beteg volt-e? Bocsánat.
2012. okt. 5. 12:04
 5/10 anonim ***** válasza:

Igazolásod legalább az ellenőrződben van?

Hallgass a dologról.Legyenek abban a tudatban,hogy beteg voltál.

2012. okt. 5. 12:25
 6/10 anonim ***** válasza:

1.Szinte minden doki ad igazolást, ha kérsz tőle.

2. Egy rossz indulatú jelentés miatt, viszont elég rosszul járhatnak emiatt.

3. Miért akarsz mindenről beszámolnod az osztályfőnöködnek? Nem az anyád és nem is a pszichológusod.

2012. okt. 5. 12:30
 7/10 Andizsuzsi ***** válasza:
Az attól függ, hogy milyen az ofőd. Normális osztályfőnök nem fog orvost feljelentgetni, viszont megmarad a bizalom. Amúgy sem valószínű, hogy az orvosnak baja lenne, hiszen az ofődnek bizonyítania kellene, hogy nem voltál beteg, másrészt egy iskolának sem hiányzik a balhé. Ha valaki dolgozni jár a "betegszabadsága" alatt, az is könnyen az ofő tudomására juthat, elég, ha egy közös ismerős lát. Mivel a hiányzások száma amúgy is limitálva van, bármennyit nem hiányozhatsz, ha a tananyagot pótoltad, akkor senkinek sem lehet kifogása.
2012. okt. 5. 12:54
 8/10 anonim ***** válasza:
Ne most legyen őszinteségi rohamod. Kiszúrsz magaddal (nem fog benned többet megbízni), kiszúrsz az orvossal (panaszt tehet az ofő, felhívhatja telefonon, az elég ciki, vagy ha más diák onnan hoz igazolást, akkor húzza a száját, stb), szóval inkább mélyen hallgass.
2012. okt. 5. 18:06
 9/10 anonim ***** válasza:
Inkább hallgass, még a végén bajba sodorhatod magad és az orvost is. Jobb, ha erről nem tud senki.
2012. okt. 5. 19:11
 10/10 anonim ***** válasza:
Attól függ mennyire toleráns az ofőd.. én is voltam már ilyen helyzetben, én nem mondtam, elvégre senkinek semmi köze hozzá. A diáktársaimnak elmondtam hogy melózni voltam, az orvosnak meg mondtam hogy beteg vagyok. Ennyi :) Azt hiszem csak akkor mondtam ofőmnek hogy dolgozni megyek, mikor sehogy sem tudtam leigazolni, és ő leigazolt nekem 2 órát, de ez egyéni szimpátián múlt, ilyen esetben mondthatta volna hogy nem igazol senkit (nálunk nagyon sok tanárnak olyan álláspontja volt, hogy tanulsz vagy dolgozol, döntsd el) Szerintem nem érdemes túl becsületesnek lenni vagy variálni ezzel.. Orvosid van aztán kész :)
2012. okt. 5. 20:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!