Hol találok bizonyítást arra, hogy egy háromszögnek igenis lehet két derékszöge?
A bátyám nem hiszi el, hogy egy háromszögnek igenis lehet két derékszöge. Én tudom, hogy igen, de bebizonyítani nem tudom.
(A matektanárom mondta és példát is mutatott.) Nem szeretnék butaságot mondani, de talán a gömb trigonometriához tartozik.
A válaszokat előre is köszönöm! :)
félreértettél valamit, ilyet nem mondhatott egy matektanár
ha lenne ilyen háromszög, akkor annak két oldala párhuzamos lenne, azaz nem lenne háromszög.
vagy ha számolsz kicsit rájössz hogy lehetetlenség; a háromszög szögeinek összege 180 fok
két derékszög is 180 fok tehát nincs harmadik szög, azaz nem háromszög, csak kétszög, ilyen zárt alakzat meg nincs.
üdvözlöm a bátyádat.
most nézem hogy a gömb is játszik a bizonyításban
itt lehet a félreértés hogy a gömb egy térbeli alakzat, míg a háromszög síkbeli. háromszögekből lehet összerakni térbeli alakzatot, ott már lehet két derékszög esetleg, ha van időd ezen a vonalon elindulhatsz kicsit geometriázni, de az első feltevésed ettől sem lesz igaz. bocsika...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!