Egyetemisták! Tudnátok ajánlani jó tanulási technikát történelem szakra?
Sziasztok!
Most kezdtem meg egyetemi tanulmányaimat történelem szakon, és örülnék pár tanácsnak.
Nos, a probléma az, hogy a vizsgatárgyakra sok olvasnivaló van, és egyes vizsgákon ismertetni kell az olvasott szakirodalmat. Például az egyik kollokviumon az előadások anyaga mellett fontos öt munka alapos ismerete.
Van olyan tárgyam, ahol kollokviumon ismerni kell a szakirodalmak mellett a megadott kötelező forrásokat is, amik többnyire terjedelmes könyvek.
Most akarok nekiállni a könyveknek, de félek, hogy a vizsgára elfelejtem nagy részüket, hiszen - mint mondtam - ezek hosszú olvasmányok nagyon sok idegen fogalommal és személynevekkel.
Ti hogy csináljátok? Jegyzeteltek olvasás közben? Milyen technikátok van? Hogy készültök fel vizsgára a könyvekből?
A vizsgán hogy zajlik a szakirodalmak, források, stb. "kikérdezése"?
Nagyon örülnék azon hallgatók válaszának, akik szintén olyan szakra járnak, amin sokat kell olvasni.
Előre is köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!