A magyar közoktatási törvényben tesznek említést feleletmentes órákról? és ha igen akkor belinkelné valaki, hogy hol?
Nekem volt szerencsém olvasni a köznevelési törvényt (ez a hatályos, nem a közoktatási), de azt a szót, hogy "feleletmentes óra", most hallom először. Szóval a lényeg, hogy ilyen nincs benne. Ez mi?
Pedig én is voltam gimis, nem is olyan rég de nem tudom.
Ez olyan, hogy egy tantárgyból egy tanévben kétszer megtagadhatod a felelést? Vagy az osztálynak együtt kell kérnie?
Nálunk kétszer lehetett kikéri egy tárgyból/fő/év.
Az órák 80%-án volt feleltetés az első 10 percben. Ha valaki kikérte a felelésmentes órát, akkor nem hívatta ki a tanár. Ezt nekünk kellett beírni az ellenőrzőbe és az adott óra előtti szünetben a tanári asztalra kellett kitenni. A felmentés a be nem jelentett röpdolgozatokra is vonatkozott. Viszont ha előző órán bejelentette a tanár, hogy dolgozatot írunk, akkor nem lehetett igénybe venni.
Gondolhatod, a tanév első két hetében csak úgy tornyosultak az ellenőrzők a tanári asztalon. :)
Év közepére már csak a nagyon megfontolt diákoknak maradt ilyen "kedvezményük".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!