Van kedvenc tanárod?
Jó tanár az, aki szigorú, de van mire szigorúnak lennie, tehát elmagyarázza rendesen az anyagot. Sokan nem így hiszik, a "jó fej" tanár a kedvencük, meg aki úgyis átrugdos valahogy, de valójában nem ilyen a jó tanár. Az sem jó, ha valaki nem tud rendesen magyarázni, de közben meg szigorúan követel. Az sem jó tanár.
Az én kedvenc tanárom matematika-számtech szakos volt, magázott minket, egyenlő rangúként beszélt velünk, nem nézte le a diákokat, a lányoknak ajtót nyitott, és nem várta el, hogy mi lányok nyissunk neki ajtót, mondván, hogy ő a tanár, ezért kijár neki az a tisztelet, hogy őt előre engedjük. Éppen ellenkezőleg, ő engedett előre. Ha valamit rosszul mondott és felhívtuk rá a figyelmét, akkor elnézést kért, és beismerte a tévedését (sok tanár csak azért is megmagyarázza a hülyeséget, csak ne kelljen beismerni a hibát. Volt amelyik össze vissza süketelt ilyenkor. Nehogy már a diák legyen okosabb!)
Ennek a tanárnak tekintélye volt, nem volt beceneve, meg csúfnev, max annyi, hogy "számtch bácsi", de ezt mindenkire mondtuk, "fizika bácsi", "földrajt néni". Csúfneve annak volt, akit utáltunk. Egy vörös hajú írtó rossz tanárt pl rókának neveztünk.
A kedvenc tanárom a földrajz tanár, Zita néni. Sokat mosolyog és gyakran a vállamra teszi a kezét, mikor a padban ülök. Néha fölém is szokott hajolni. Érzem a mellei nyomását a fejem mellett. Gyakran kacérkodik velem és egy másik osztálytársammal, Balázszsal. Már kétszer voltam bent a szertárában is. Akkor szokott behívni, amikor a másik tanár nincs ott. Múltkor megengedte, hogy megfogjam a cicijét. Közben mosolygott rám. Hihetetlen élmény volt. Legugolt és elkezdte kigombolni a nadrágomat. Felnézett rám és mosolygott. Azt mondta nagy van nekem. Azt hiszem szerelmes lettem, ahogy láttam az ajkai zúgolódását. A hajába markoltam felsóhajtottam. Azt mondta mennem kell, találkozunk az órán. Miután kimentem a szertárból még mindig a boldogság mámorát éreztem a szivem alatt. Elmentem a menzára, majd haza.
Zita tanárnő fénylő szemei minden nap megkísértenek azóta is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!