Egy kis segítség kellene a továbbtanulással kapcsolatba. Tudnál segíteni nekem?
a felvi.hu-n nézegettem egyetemeket, fősulikat. de nem nagyon értem h mi az az érettségi vizsgakövetelmény
pl. ezen az oldalon:
kiválasztom az alkalmazott közgazdaságtant akk ott az érettségi vizsgakövetelményeknél ez van megadva: "matematika és
gazdasági ismeretek v. történelem v. egy idegen nyelv v. szakmai előkészítő tárgy"
nah, most ezekből ugye kettőt ki kell választani amiből érettségizel ha erre a szakra akarsz menni, csak azt nem értem h ezekből emelt vagy középszintű érettségi kell.
mert vannak olyan szakok ahova oda van írva /pl. Semmelweisen a fogorvosi/ [link] h "biológia és
fizika v. kémia (legalább egyet emelt szinten kell teljesíteni)"
ezt én úgy értelmezem h ahova nincs odaírva h emelt érettségi kell oda elég a közép is... vagy nem jól értelmezem?
köszönöm a válaszod!
igen én is tartok attól h mik fognak változni.
én 10-es vagyok de mire érettségizni fogok, valószínűleg teljesen mások lesznek a törvények.
olyat is hallottam h addigra már kell egy középfokú nyelvvizsga is ha tovább akarsz tanulni, nah, az én gimimbe 0 a nyelvoktatás, igaz a többi tantárgyakból olyan a követelmény mintha emelten tanulnánk. de ennek a 90%-át nem is fogjuk használni ha csak nem arra a szakra megyünk... inkább a nyelvoktatást kellene nyomni... úgy h én is gondba leszek asszem ha bevezetik az új törvényeket.
Első vagyok.
Akkor Neked már szerintem kötelező lesz. :S Én 12. osztályba járok, és én is félek,hogy meg fog változni az utolsó percben.
Nálunk sem volt sok, csak szerencsém volt, már általánosban jó volt az oktatás, így elég volt egy nyelvtanfolyam, és letettem a nyelvvizsgát.
Nem tudom,hogy hogyan álltok anyagilag, de érdemes lenne beruházni a nyelviskolára, mert ha nem is lesz kötelező a nyelvvizsga akkor is pontot fog érni (mondjuk ki tudja,hogy mennyit...).
Sok sikert!
én is gondolkoztam már egy külön nyelvtanfolyamon, nyáron bele is akartam vágni csak közbe megtudtam h új angol és német tanárunk is lesz az idén és gondoltam majd ők tuti jobbak lesznek. az angol tanárom rosszabb, mint a tavalyi volt, semmi tekintélye, a német tanárom mondjuk tényleg nagyon jó lett, de ő meg csak átmenetileg tanít nálunk, szóval lehet h csak pár hónapig v max fél évig lesz a tanárom. úgy h jövő nyáron tuti belevágok egy nyelvvizsga projectbe, mert most így suli mellett nem nagyon lenne időm még nyelvtanfolyamra is járni. jövőre viszont már sok tantárgyam kiesik /fizika, föci, műv. töri, ének stb./ úgy h kevesebb órám is lesz és kevesebb tantárgyam is.
az idei érettségizőknek nem hiszem h változtatnának a törvényeken, bár a mostani kormánytól sajnos bármi kitelik :/
sok sikert az érettségihez! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!