2013 OKJ. Honnan tudnék tájékozódni erről?
Milyen képzések indulnak?Hogyan lehet jelentkezni?
Hol?
Mennyibe kerül?Kinek ingyenes?(Ha van ilyen...)
Kik jelentkeznek? Mik az alapvető feltételek a bejutáshoz?
Ilyen információk érdekelnek, tud valaki megbízható forrást, hogy hol lehet tájékozódni? Akár lehet internetes oldal, könyv, bármi.
A felvi.hu-n lesz vajon tájékoztatás a felsőfokú szakképzésekről? Mert úgy tudom, 2013-től az egyetemek indítanak ilyeneket.
Felsőfokú szakképzés idén 5 éve indult egyetemen. Az ha nem használtad el a 12 állami félévedet és oda felvesznek az érettségi pontod alapján akkor ingyenes. Ugyan úgy a felvételi eljárásban kell jelentkezni.
Nem egyetemi képzésben.
Első szakma 22. év alatt ingyenes ha évvesztes vagy akkor 23. év alatt.
De oda biztosan nem lesznek annyira magas ponthatárok, mint az egyetemi képzésekre, igaz? Elvégre ez csak nem ad diplomát.
Egyébként 24 múltam, tehát erről lekéstem.:S
Öö szóval. =D Nem egyetemre szeretnék jelentkezni, hanem szakképzésre. Már akkora kavar van a fejemben, OKJ és felsőfokú szakképzés ugyanaz?
És azt hallottam, hogy 2013-tól egyetemek indítanak ilyet, eddig nem így volt elvileg.
24 éves vagyok, tavasszal 25 leszek. Államilag támogatott szakra nem jártam még, tehát megvan mind a 12 akkor.
Felsőfokú OKJ-s képzést 2013.-tól csak egyetemek indíthatnak, ez a változás. Eddig lehetett kihelyezni például középiskolába is de jövőre már csak egyetemen indul.
Igen a felsőfokú szakképzésen nem diplomát kapsz hanem egy felsőfokú OKJ.-s végzettséget.
Itt van pár felsőfokú szakképzés felsorolva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!