Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Milyen az a nyelvi felmérő...

Milyen az a nyelvi felmérő főiskolán?

Figyelt kérdés

Van egy középfokú angol nyelvvizsgám, most vettek fel a kodolányira. A levélben az állt, h Beiratkozás 12óra, Nyelvi felmérő 12óra.

Minek kell nyelvi felmérő? Ha egy időre rakták, hogy kell menni?

2009. júl. 31. 14:12
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Kodós voltam. AZért van nyelvi felmérő, hogy milyen szintű nyelvi csoportba kerülsz. Mindenki megírja a tesztet és annak eredménye szerint kerültök kezdő, újrakezdő,haladó, akármilyen szintű csoportba. Nálunk volt aki szinte nulla nyelvtudással jött (nulladikban kezdtem), volt aki majdnem középfokú előtt állt és volt aki felsőfokúra készült. A szintfelmérő után lett 4 vagy 5 nyelvi csoport, nagyjából szintek szerint.
2009. júl. 31. 14:17
 2/14 anonim ***** válasza:

Volt benne nyelvtan, szókincs, szövegértés, szövegkiegészítés, kb. mint egy írásbeli feladatsor nyelvvizsgán csak minden szintből vannak benne kérdések.

Hogy hogyan lehet egyszerre a beiratkozás meg a szintfelmérő, azt nem tudom, de a Kodón fel kell készülni ilyenekre.... :) De én nagyon szerettem, igaz, pár éve végeztem már, akkor még nem voltak panaszok a színvonalra.

2009. júl. 31. 14:19
 3/14 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen:) És a beiratkozás hogy megy? Viszek mindent magammal, aztán az a többszáz ember egyszerre iratkozik be? Erről tudsz vmit mondani?
2009. júl. 31. 14:20
 4/14 anonim ***** válasza:
Bocs, még mindig én:) Hány nyelvórád lesz? Nekünk nulladikban heti 14 volt, külön ynelvtan, szövegértés, fonetika, kultúrtöri, ha neked is ilyen sok, használd ki, mert ha most van középfokúd, ennyi nyelvórával simán megcsinálod évvégén a felsőt, ha rendesen tanulsz. Nekünk ollyan nyelvtanáraink voltak, hogy nem lehetett nem tanulni.
2009. júl. 31. 14:21
 5/14 anonim ***** válasza:
Szakonként volt külön a beiratkozás, de készülj jó hosszú időre, mert nem félóra lesz. Nem tudom mit kell magaddal vinni, arra nem emlékszem már. Koleszos leszel vagy albérlet? Milyen szakra mész?
2009. júl. 31. 14:22
 6/14 anonim ***** válasza:
Az előzőmben az olyan véletlenül lett 2 lly :))
2009. júl. 31. 14:22
 7/14 A kérdező kommentje:

kodón nulladik? Én nem tudom, hány nyelvórám lesz.

Andragógiára megyek pestre, itt lakom, szóval nem kell albérlet.

Megírták mit kell vinnem, csak nem tudom, megtalálom -e a termet meg ilyenek :D

Amúgy 2 db igazolványkép mihez kellhet? (diákigazolványt a felvi lapon igényeltem, képpel)

2009. júl. 31. 14:26
 8/14 anonim ***** válasza:

Igen, nem tudom, hogy van-e még, de nekünk volt egy olyan, hogy nyelvi előkészítő évfolyam, én azon kezdtem. Lehet, hogy csak mi hívtuk nulladiknak, mert igazából elsősök voltunk, ugyanúgy 4 év alatt fejeztük be a fősulit,, mint bárki más, csak a rendes óráink mellett volt még a heti 14 nyelvi óra.

Igazolványkép a diákhoz kell és az adatlapodra, ami a tanulmányin lesz.

2009. júl. 31. 14:28
 9/14 anonim ***** válasza:
Én Fehérvárra jártam. Biztos, hogy megtalálod a termet és amúgy is ilyenkor minden ki van plakátolva vagy leszenk ottani hallgatók, akik irányítanak, emiatt ne aggódj:) Ha eltévedsz, majd megkérdezed, első bátorságfeladat:) Ilyen kérdések kapcsán mindig azt érzem, hogy de szeretnék megint elsős lenni, ez a legizgalmasabb időszak:)))
2009. júl. 31. 14:30
 10/14 anonim ***** válasza:
Bocs, elnéztem az előbb a diákra vonatkozót. A tanulmányis adatlapodra kell fotó és a másik az indexedbe (leckekönyvbe). Azt lehet, hogy ki is kell most majd tölteni, de lehet, hogy csak az első féléves vizsgákra jelentkezéls előtt.
2009. júl. 31. 14:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!