Hogyan működik az újra felvételizés az első év (2 félév) után?
Figyelt kérdés
2009. júl. 31. 13:37
1/7 A kérdező kommentje:
Mert fizetősre vettek fel és nem biztos, hogy olyan lesz a tanulmányi átlagom, hogy átvegyenek támogatottra, ezért van a másik lehetőség: az újra felvételizés. Azonban nem értem, hogy ez hogyan is működik. Megint ki kell majd töltenem egy olyan jelentkezési lapot, mint amilyet most is kitöltöttem felvételikor? Ha igen, honnan fogják tudni, hogy én már a másodéves támogatottra szeretnék jelentkezni nem pedig az elsőévesre? Vagy ehhez egy másmilyen jelentkezési lap kell, amit majd az iskolától kapok meg? Valaki segítsen légyszíves, mert fontos! Köszi! :)
2009. júl. 31. 14:51
2/7 anonim válasza:
Ugyanúgy, mint az első felvételidnél: veszel egy jelentkezési lapot vagy e-felvételin jelentkezel. Mindent ugyanúgy kell csatolni hozzá, csak a"korábbi képzettségek" vagy milyen rovatban fel kell tüntetni a felsőoktatásban töltött féléveid számát (ott majd meg lesz különböztetve, hogy ebből hány volt állami és hány költségtérítéses).
3/7 anonim válasza:
Most olvastam csak a hozzászólásodat. Másodévre nem fognak felvenni. Ha felvesznek, elsős leszel, de kérhetsz tantárgy-elfogadtatást. Ha elfogadják a tárgyaidat, akkor első nekifutásra a másodikos tárgyakat veheted fel.
4/7 A kérdező kommentje:
Tehát elvégzem az első és második félévet fizetősön, utána jelentkezek felvételire. Ha felvesznek támogatottra, akkor megint első féléves leszek? :S
Ha igen, akkor meg kérhetem, hogy vegyék figyelembe, hogy én már elvégeztem a tantárgyakból az első és második félévet és csak akkor fognak áttenni a harmadik félévbe?
Bocs, ha nehéz a felfogásom... :)
2009. júl. 31. 15:11
5/7 anonim válasza:
Igen, így működik. Felvesznek, besorolnak elsősnek, te pedig besétálsz a TO-ra, hogy szeretnéd elfogadtatni a korábban teljesített tárgyaidat. Megnézik, mikr azok, elfogadják, te pedig felveheted a másodikos tárgyakat.
6/7 A kérdező kommentje:
Köszi! :)
2009. júl. 31. 16:44
7/7 anonim válasza:
Sikerült annó az újra felvételizésed? Én is ebben a cipőben járok:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__tanula..
Már az is megfordult a fejemben,hogy másodfélévre passziváltatom Magam,és csinálok egy emeltszintű érettségit,hogy sikerüljön az állami.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!