Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Nálunk újra bevezették a...

Nálunk újra bevezették a gimiben a tornadresszt. Mindenkinek kötelező hordani és nem vehetünk rá semmit. Van még ilyen középiskola?

Figyelt kérdés
2012. szept. 16. 15:43
 1/7 anonim ***** válasza:
kb minden második nap jön egy ilyen kérdés, szval 100% h más középiskolában is van ilyen.
2012. szept. 16. 16:34
 2/7 anonim ***** válasza:

Kötelezővé tették? Melyik suliba jársz? Nem azért mondom de manapság már általánosban sem kérik, csak nagyon kevés helyen esetleg a falusi iskolákban maximum.

Én 96-ban kezdtem az általánost és 6. osztályban volt rajtam utoljára dressz, de már akkor sem volt kötelező. Én egy gimiről tudok ahol kötelező de már ott sem kérik olyan szigorúan.

A tanárod nagyon perverz lehet ha nem vehettek rá semmit? Melyik suli ez amúgy? Bocsi hogy kétszer kérdezem de egyik ismerősöm is most ment gimibe és náluk is kérik de eddig mindig elsumákolták.

2012. szept. 16. 16:35
 3/7 anonim ***** válasza:
ezt a minden napi tesivel együtt "vezették be" (ami ugye most szeptembertől lépett érvénybe). ezt sok helyen még így is el tudják sumákolni, de sok helyen nem akarják.
2012. szept. 16. 16:42
 4/7 anonim ***** válasza:
Állítólag van még ilyen középsuli bár nem tudom név szerint melyik. A mi sulinkban is kötelező mert új igazgatónk van aki tesitanár és neki ez a mániája és persze nő hozzáteszem. Nekünk lányoknak férfi tanárunk van az meg elsőnapon mondta hogy azt csak állítólag a heti 5 tesiseknek vezették be de mivel nekik is tart órát így mondta hogy ne foglalkozzanak vele meg mi sem ő ezt nem fogja kérni neki elég egy kényelmes váltó sportolásra alkalmas ruha, nem egy feszülős mutogató megalázó ruhadarab.
2012. szept. 16. 18:23
 5/7 anonim ***** válasza:
52%

Kedves Kérdező!

Az 1990-es évek eleje óta az iskoláknak NINCS joga semmiféle öltözködésre,megjelenés alakításra vonatkozó szabályt kötelező jelleggel előírni!

Ez vonatkozik a torna órákra is.

NINCS JOGA az iskolának "kötelező" jelleggel megszabni sem a tornadresszt, sem mást.

Max annyit, hogy ne utcai ruha legyen hanem sportolásra alkalmas.

Amiben te jól érzed magadat.

Lehet az póló, tréning nadrág és tornacipő!

Aki nem hiszi kérdezze meg az Oktatási Jogok biztosát!

Dr Aáry Tamás Lajos rengeteg ilyen esetben járt már el, amikor diákok vagy a szüleik efféle panasszal keresték fel őket,hogy a házirendbe ilyen-olyan esztétikai elvárásokat tettek bele....

EHHEZ AZ ISKOLÁNAK TÖRVÉNYES JOGA NINCS, MERT EZ SÉRTI A MINDENKIT MEGILLETŐ ÖNRENDELKEZÉSI JOGOT!

Szóval nem vagy köteles felvenni, sőt panaszt is tehetsz az igazgatód ellen.

A tanár/igazgató fog így pórul járni, mert egyszerűen önkényeskedett.

2012. szept. 18. 18:03
 6/7 anonim ***** válasza:
Van ilyen, használd a keresőt, megy is rendesen az anyázás. Különben röviden a jó édes anyját annak, aki kitalálta, remélem ott rohad meg, ahol van.
2012. szept. 19. 08:48
 7/7 anonim ***** válasza:
53%
Nálunk is újra bevezették, de eddig senkitől nem kérték csak a 9. osztályosoktól ott sokan hordják pedig vehetnek rá pólót meg nadrágot de rajtuk kell legyen a dressz. És eddig sokakat csak dresszben láttam. A mi iskolánkban az öltöző kicsit messzebb van a tornateremtől Az egyik melléképületben van egy hosszú folyosó egyik végén van a terem másik végén valami kis zúgba pedig az öltöző és ott kell átöltözniük már a szünetben hogy csengetésre megtudják kezdeni az órát. És bizony amikor nekem is azon a részen van órám és bent vagyok a terem előtt akkor sok kiscsajt látok egyszál dresszbe a terem felé szaladni. Nem zavarja őket ránézésre a dolog én meg furcsának találom. Ugyan az a tanár tart órát nekünk is de ő még nem szólt hogy kellene a dressz pedig az osztályfőnök már az első napon mondta hogy vegyünk mert kérni fogják mivel az igazgatónk is új és neki az a mániája hogy mindent vissza vezessen a régi rendszerbe.......
2012. szept. 22. 14:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!