Nálunk újra bevezették a gimiben a tornadresszt. Mindenkinek kötelező hordani és nem vehetünk rá semmit. Van még ilyen középiskola?
Kötelezővé tették? Melyik suliba jársz? Nem azért mondom de manapság már általánosban sem kérik, csak nagyon kevés helyen esetleg a falusi iskolákban maximum.
Én 96-ban kezdtem az általánost és 6. osztályban volt rajtam utoljára dressz, de már akkor sem volt kötelező. Én egy gimiről tudok ahol kötelező de már ott sem kérik olyan szigorúan.
A tanárod nagyon perverz lehet ha nem vehettek rá semmit? Melyik suli ez amúgy? Bocsi hogy kétszer kérdezem de egyik ismerősöm is most ment gimibe és náluk is kérik de eddig mindig elsumákolták.
Kedves Kérdező!
Az 1990-es évek eleje óta az iskoláknak NINCS joga semmiféle öltözködésre,megjelenés alakításra vonatkozó szabályt kötelező jelleggel előírni!
Ez vonatkozik a torna órákra is.
NINCS JOGA az iskolának "kötelező" jelleggel megszabni sem a tornadresszt, sem mást.
Max annyit, hogy ne utcai ruha legyen hanem sportolásra alkalmas.
Amiben te jól érzed magadat.
Lehet az póló, tréning nadrág és tornacipő!
Aki nem hiszi kérdezze meg az Oktatási Jogok biztosát!
Dr Aáry Tamás Lajos rengeteg ilyen esetben járt már el, amikor diákok vagy a szüleik efféle panasszal keresték fel őket,hogy a házirendbe ilyen-olyan esztétikai elvárásokat tettek bele....
EHHEZ AZ ISKOLÁNAK TÖRVÉNYES JOGA NINCS, MERT EZ SÉRTI A MINDENKIT MEGILLETŐ ÖNRENDELKEZÉSI JOGOT!
Szóval nem vagy köteles felvenni, sőt panaszt is tehetsz az igazgatód ellen.
A tanár/igazgató fog így pórul járni, mert egyszerűen önkényeskedett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!