Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Debilek, helyesírásbajnokok a...

Debilek, helyesírásbajnokok a felsőoktatásban?

Figyelt kérdés

Egyre több az olyan főiskolás, egyetemista, aki nincs tisztában alapvető dolgokkal, mind például az élet kérdéseivel, vagy a helyesírással.

Az egyetemekre már szinte mindenkit felvesznek, és például itt is olyan kérdések és válaszok vannak néha..

Ilyen emberek lesznek a jövő diplomásai?

2009. júl. 30. 21:26
 1/8 anonim ***** válasza:
49%
Sajnos,mi is haladunk az amerikaiak műveltségi szintje felé,már elég régen.Még a milliomos kerestetikben is sokszor elképedtem,hogy olyan kérdésekre nem tudták diplomás emberek a váaszt,amire a 12 éves unokám egyből felelt.Megtanulja azt a tárgyat,amire a felvételinél szüksége van,azonfelül tutira tudja a különféle együttesek számait,a róluk szóló pletykákat,értekezik a szeretkezés különféle módjairól, stb.A hétköznapi dolgokkal nem törődik,mert a szülők elintéznek mindent helyette.Ez a fejlődés ezek szerint.
2009. júl. 30. 21:35
 2/8 anonim ***** válasza:
75%

"Az egyetemekre már szinte mindenkit felvesznek"

437 pontommal sehova nem vettek fel...

2009. júl. 30. 21:39
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem az a szörnyű, hogy felveszik ,hanem hogy diplomát adnak a kezükbe.
2009. júl. 30. 21:52
 4/8 anonim ***** válasza:
64%

437 pontos: Igen, mindenkit felvesznek, csak nem mindegy,hogy milyen szakra és hová.Ez nagyon jó eredmény, gondolom nem szociális munka szakra mentél volna. Nem azzal van a bajom, aki olyan szakot választ, amit nem olyan keresett most, mert kemény munkával megpróbálhat érvényesülni. De hányszor írták már itt, hogy mindegy, hogy hová megyek, csak legyen diplomám?!

Kb minden 2. kérdés felbosszant engem is, mert nem létezik, hogy ennyire ne tudjanak tájékozódni. Oké, megértem, ha konkrét kérdés van, és hosszas keresés után sem talált választ. De pl miylen kérdés már az, ahol leírják, hogy ajánljanak nekik főiskolát?! Miért ajánljak én? Nem tud utána nézni? Az sem tudja, hogy mi érdekli?

A másik kedvencem a pontszámítás. Többen is írják, hogy nem értik! Nem tudják értelmezni a leírását. Namost, aki főiskolára akar menni, attól nem elvárható lenne, hogy megértse, hogy mit mivel kell összeadni, -szorozni? A helyesírásról már nem is beszélek...

2009. júl. 30. 21:54
 5/8 anonim ***** válasza:
68%
Itt most például milyen kérdésekre és helyesírási hibákra gondolsz? Mutatnál 1-2 példát?
2009. júl. 30. 21:56
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Pl. Szécsényi és Rákóczy - pár évvel ezelőtt felvételi dolgozatokban láttam így és sajnos nem egy-egy esetben...:(
2009. júl. 30. 22:31
 7/8 anonim ***** válasza:
Az orvosi egyetem dékánja is azt mondta, hogy habár az orvosin a mai napig magas a színvonal, de már meg sem közelíti a hallgatók műveltsége a régi orvosokét. Ez általános tendencia, a celebszakokat pedig meg kéne szüntetni.
2009. júl. 31. 06:09
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Gondoljatok bele,h 10 évvel ezelőtt egy egészséges érettségivel be lehetett jutni gyakorlatilag bárhová. A gyereknek volt ideje megszerezni az általános műveltségét. Ma már emelt szintű érettségi kell, kitűnő bizonyítvány, és nyelvvizsga nélkül már nem is ember szerencsétlen felvételiző. Mindebből jó ha van egy,de ha van kettő is akkor még mindig csak egy elittebb rétegbe kerül ,de semmiképpen nem kiemelkedő. Egyszerűen nincs is ideje a mai gyereknek plusz könyvet olvasni, pluszba figyelni mondjuk a fizikára,ha ő töriből felvételizik majd. Az ő energiája is véges, és egyre többet várnak el tőle. Aláírom,h más okai is vannak, de sztm felháborító,h egy gyereknek már 12 évesen pályát kell választani és konkrét jövőképpel kell rendelkeznie. 12 évesen én még bújócskáztam, az unokahúgom meg már a nyelvismeretére gyúr.
2009. júl. 31. 18:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!