Egyetem mellett meló. Hogy működik ez?
Felajánlottak nekem egy jól fizető melót, ahová nyáron már jelentkeztem de csak most októbertől tudok ott dolgozni. egyetemre járok, államilag támogatottra.
A meló napi 8 órában lenne, tudnám mellette csinálni a sulit is.
De egy gondom van. Ilyenkor áttesznek fizetősbe? Úgy értem félév közepén kezdenék el melózni. És lehet hogy csak 3 hónap lenne az egész... Másik félév meg februártól kezdődik.
Hogy működik ez? Ha áttesznek fizetősbe úgy már nem érné meg a dolog. Tanulmányi osztályt azt mondták ne kérdezzek meg.
Este vannak a gyakorlataim, és ez a meló délelőtt lenne. Be tudnék járni azzal nincs gond.
Nem is ez a kérdés lényege. Hanem hogy áttesznek e fizetősbe vagy sem. és elvileg át, ha nem vállalkozónak vagyok bejelentve....
Dehogy tesznek át, semmi közük hozzá.
Láttál ilyet akár ETR/Neptunban, akár a féléves beiratkozásnál, hogy van e érvényes munkaviszonyod?
Senkinek semmi köze hozzá, nálunk is voltak csomóan, akik dolgoztak egyetem mellett főállásban és nappalira jártunk.
Ha a pályakezdő kedvezményedet később érvényesíteni akarod Start kártyával, akkor megbízási szerződéssel dolgozz, abba egyáltalán nem kötnek bele, de ez sem a sulira, hanem a NAV-ra tartozik. Nem tudom, miből találtad ki, hogy suli mellett nem lehet dolgozni államilag támogatott képzésen, de ez csak a te fejedben létezik, a valóságban nem így van.
Nem az én fejemből pattant ki. Egyik ismerősöm mondta hogy
ha 8 órás bejelentett állásban dolgozom, akkor nappali tagozaton nem igazán tanulhatok, mivel alapvető probléma ilyenkor, hogy a járulékokat (ami most már valójában adó - ebbe most nem bonyolódnék bele) a munkáltató kell fizesse utánam. Amíg a nappali tagozatos tanulói jogviszonyom él, addig viszont úgymond az iskola fizeti ezeket utánam. Aki alkalmazottként dolgozik, azok általában levelezőn vagy estin szoktak tanulni, az pedig már fizetős.
Más a helyzet mindezzel akkor, ha vállalkozóként dolgozom valamit. Ennek - szó szerint - semmilyen külön költsége nincs addig, amíg nappali tagozaton vagyok és a jövedelmem nem haladja meg a kiadásaimat. Ez esetben külön előny az, ha - a tanulmányok miatt - nem főállású vállalkozó vagyok.
elvileg ez van. most erre akarok rákérdezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!