Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ha továbbtanulásnál én a...

Ha továbbtanulásnál én a tanulmányi ponokat akarom vinni akkor a tanulmányi pontoknál hogy számoljam?

Figyelt kérdés

olvastam hogy lehet hogy az évvégi átlagot duplázom meg vagy az érettségi átlagot duplázom meg vagy az évvégit és érettségit összeadom, ez igaz??

[link]

2009. júl. 30. 17:23
 1/5 anonim ***** válasza:

Vagy tanulmányi és érettségi pontokat, vagy érettségi pontokat viszel.

http://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__egyeb-..

Itt van egy konkrét példa. Csak jegyekkel nem lehet bekerülni. A szak meghatároz legalább két tantárgyat, amiből leérettségizel, azután a kedvezőbbet számolja neked. Ha a két tantárgy nagyon jól sikerül, akkor duplázza őket, ha az átlagod jobb, akkor a tanulmányit és érettségit számolja.

2009. júl. 30. 17:38
 2/5 anonim ***** válasza:

Megnéztem a linket, bocsánat, de én nem nagyon igazodom ki rajta... viszont a számolás stimmel:) Nem értem a kérdésedet:$ A tanulmányi pont a jegyek (max 100) + érettségi átlag (max 100) + két kiválasztott tárgy érettségi százaléka (max 200) + pluszpontok (max 80)

Erre gondolsz?

2009. júl. 30. 17:41
 3/5 A kérdező kommentje:

hát a kérdésem erre a részre vonatkozik

- a tanulmányi pontok kétszerezésével, vagy

- a tanulmányi pontok és az érettségi pontok összeadásával, vagy

- az érettségi pontok kétszerezésével.

2009. júl. 30. 19:46
 4/5 anonim ***** válasza:
A tanulmányi pontokat ÖNMAGÁBAN nem tudod megkétszerezni, tehát az érettségi tantárgyak százalékai mindenképpen kellenek hozzá. Legalább az egyetem által választott két tantárgy százaléka kell hozzá. Így ez oké?:)
2009. júl. 31. 09:39
 5/5 anonim ***** válasza:
nem te duplázod meg, vagy akármi, hanem a neked kedvezőbb pontszámítási módszert veszik figyelembe.de jobban tájékozódhatsz itt: [link]
2009. aug. 15. 19:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!