Csak én nem élvezem, hogy főiskolás lehetek?
Valamilyen végzettség így is úgy is fog kelleni, hogy a jövőben dolgozni tudj. Említetted, hogy a környezetedben van olyan aki 2-3 diplomával is gyárban dolgozik... elképzelem miféle diplomák lehetnek azok.
Egy a lényeg, olyat tanulj amit azért szeretsz valamilyen szinten csinálni illetve ha elvégzed akkor nem arra lesz jó, hogy jelentkezz egy gyárba ahova érettségi is elég lesz.
A levelezős oktatással nincs sok tapasztalatom, de ha jól tudom akkor az mindenképpen fizetős. Na már most ha jelenleg államin tanulsz akkor ha átmennél fizetős levelezősre akkor nem igazán lennél előrébb mert arra is elő kell teremteni a pénzt, noha ha ez nem áll fenn, rosszul tudnám akkor talán ez egy opció.
De amúgy tényleg, ha valami olyat tanulsz amiben nem látsz jövőt, legalábbis nem egy könnyű elhelyezkedést hanem ilyen diploma utáni hónapokig tartó állás vadászatot valamint kedved sincs hozzá... Akkor lehet jobb esetben váltani kellene vagy ott hagyni és keresni valamilyen szakmát amiben van lehetőség és némileg kedved is van hozzá.
Az szerintem egy rossz, de mellékes dolog ha a barátaiddal nem tudsz egy húron pendülni. Persze jó ha vannak az embernek barátai az egyetemen, de ha mind olyan amit te nem szeretsz nem tudsz ellene tenni és ha van a szakodnak jövője akkor el kell viselni.
Ha pedig már most fizetős akkor ha szerinted úgy menne, szóval nehogy maga a diploma kárára menjen akkor éppen megpróbálhatod levelezőn folytatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!