Jó tipp anatómia tanulásához?
Figyelt kérdés
Jövő héten kezdek orvosin, és az anatómiától parázok legjobban. Milyen tippet adnátok, ti hogyan rázódtatok bele a tanulásba? volt/van valami technikátok, ami megkönnyíti az anatómiai fogalmak, a rengeteg latin szó megtanulását? a legnagyobb problémám, hogy ugye anatban minden latinul van, a legtöbb dolognak a nevét csak latinul fogom tudni, magyarul nem. Viszont én sajnos nem vagyok az a magolós típus, tehát csak akkor tudom megjegyezni az idegen szavakat, ha le tudom fordítani az anyanyelvemre. Ez tök rossz:(2012. szept. 8. 00:28
1/19 anonim válasza:
Próbálkozz versikékkel :-) egyébként a titok nyitja a sok bonctermezés és az állandó tanulás. Sajnos a magolás nem elkerülhető, de értelmes tanulással redukálható. Ugyanis az anatómia annyira nem logikátlan, mint terjesztik.
2/19 anonim válasza:
Az anatómia nem logikátlan. Ha megtanulod az alapszavakat, meg a latin ragozás egy minimális részét, akkor egyáltalán nem lesz megjegyezhetetlen.
Ui: A Sobotta atlasz hátuljában van szótár, ott megtalálod a kifejezések magyar fordítását.
3/19 anonim válasza:
Egyébként hol kezdődik jövő héten a suli? Én már túl vagyok az első héten..
4/19 anonim válasza:
Annyira könnyű lenne most a dolgod, ha egészségügyis szakközépbe jártál volna!
Én oda jártam, egyetemen anatómiára be se kellett járnom, pedig szakközépben csak az utolsó évben volt heti 2 anatómiám, 11.-ben meg heti 1 latinom.
Szerintem kezdj el már most készülni rá úgy, hogy elkezdesz latinul tanulni. Nem kell nyelvtan, elég, ha szavakat tanulsz! Mi egy csepp nyelvtant sem tanultunk, nem kell hozzá.
5/19 anonim válasza:
Utolsó: De gondolom nem orvosis vagy, mert orvosin az eüs anatómiát biztosan nem fogadják el.
6/19 anonim válasza:
Mármint az eü szakközepes anatómiát.
7/19 anonim válasza:
De igen, Semmelweis-es vagyok, kardiológusnak tanulok. Szerencsére a középiskolámban jó volt a szakközepes oktatás, a latin teszten 100%-os eredményt értem el. Még a prof is csodálkozott rajta, aztán felmentettek latin alól.
8/19 anonim válasza:
Haha:D Kardiológusnak:D Nem zavar, hogy csak az ált. orvosi után van szakképzés? Vagy annyira okos voltál, hogy te már a szakképzéssel kezdhetted?:DDDDD
9/19 anonim válasza:
Miről beszélsz? Tavaly kellett szakirányt választanom, nem 20 éves kis fruska vagyok, aki épp ismerkedik az egyetemmel!
10/19 anonim válasza:
Nah jó, felejtsük el egymást. Remélem a kérdező nem olyan hülye, hogy beveszi ezt a baromságot, amit írsz:DDD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!