Az baj, ha egyetemen 1. félévben csak 22 kreditet teljesítek? (Költségtérítéses vagyok).
A 22 elég kevés...
Nekem pl. a kötelező és kötelezően választható tantárgyaimmal lesz első félévben 32 kredit, és itt még nincsenek a szabadon választhatók. (Bár azt most nem is akarok felvenni :P )
Költségtérítésesként annyira nem kell izgulnod a kreditek miatt, mint az államisoknak. Ettől függetlenül én azt a nézőpontot vallom, hogy 25-35 között érdemes felvenni egy szemeszterre.
De ez sokmindentől függ, például nekem fura volt azt olvasni, hogy nem indítják nálatok a kötelezőket, illetve 22 kredit is tud nagyon sok lenni, mivel a kredit nem mindig van összhangban az adott kurzus nehézségével - szóval ha ez a 22 kredit 5-6 elég szívatós tárgyat takar, akkor... :)
Ugyanakkor 35 kredit teljesítése is tud könnyű lenni, ha abból 10 szabadon választható, a maradék meg átlagos nehézségű tárgyak képében jelenik meg.
Nem valami szépen fejeztem ki magam, de remélem értetted, mire akartam kilyukadni.. :)
teljesen érthető.
Egyébként felvettem még 2 szabadon választhatót, így összesen 26 kredit. Többet nem tudok felvenni, mert a többi szv. tárgy ütközik a kötelezőkkel, mármint órarend szempontjából:) remélem,hogy ez elég lesz.
Szerintem tökéletes.
Max tesit vegyél még fel, hogy ne később kelljen, gondolom nálatok is kötelező valamennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!