Mik a lehetőségeim az adott helyzetben? (bonyolult, kérlek olvass tovább)
A helyzet az, hogy most kezdtem el a 9. osztályt gimnáziumban (tehát most 14 vagyok, októberben leszek 15), és májusban tettem le az Euro B2 középfokú nyelvvizsgát, sikerült is, 70% felett, és most ismét járok külön angolra, jövő év őszén szeretném letenni a felsőfokot, és azt szeretném kérdezni, hogy lehet e olyat, hogy suliban előrehozott érettségit is teszek, miután megvan a felsőfokú nyelvvizsgám?
Gőzöm sincs róla, hogy hogyan zajlik az ilyesmi, szóval valaki lenne olyan szíves, és kiokítana? Megköszönném.
Ha a nyelvet kötelező tanulnod, akkor mind a négy (illetve öt) év végi anyagból kell egy vizsgát tenned, írásbeli és szóbeli is (ha már megvan akár a közép- akár a felsőfok, akkor csak formaság, tuti sikerül) mivel ha leérettségizel belőle, akkor a követelményt teljesítetted, de jegyet kapnod kell valamire, így az év végieket is megszerzed.
De legalább 2 db év végi osztályzatnak lennie kell a bizonyítványban.
Azt a szabályt, hogy legalább 2 évi jegyednek meg kell lennie, azt már évek óta eltörölték... Lehet már olyan tárgyból is érettségizni, amit egy évig tanulsz, de ez most mindegy.
Mindenesetre mivel mind a 4 gimis évedben van német órád, minden év anyagából, amit nem végzel el osztályzóvizsgát kell tenned. Erre általában februárban és augusztusban van lehetőséged, de ez iskolafüggő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!