Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mik a lehetőségeim az adott...

Mik a lehetőségeim az adott helyzetben? (bonyolult, kérlek olvass tovább)

Figyelt kérdés

A helyzet az, hogy most kezdtem el a 9. osztályt gimnáziumban (tehát most 14 vagyok, októberben leszek 15), és májusban tettem le az Euro B2 középfokú nyelvvizsgát, sikerült is, 70% felett, és most ismét járok külön angolra, jövő év őszén szeretném letenni a felsőfokot, és azt szeretném kérdezni, hogy lehet e olyat, hogy suliban előrehozott érettségit is teszek, miután megvan a felsőfokú nyelvvizsgám?

Gőzöm sincs róla, hogy hogyan zajlik az ilyesmi, szóval valaki lenne olyan szíves, és kiokítana? Megköszönném.

2012. szept. 5. 18:13
 1/5 anonim ***** válasza:
Először 2év végi osztályozó vizsgát kell csinálnod, illetve csak egyet ha jövőre tervezed ezt mivel már egy meglesz. Aztán tudsz előre hozott érettségit letenni. Az érettségihez kell az, hogy az adott tárgyat minimum 2 évig tanuld, vagyis 2 év végi eredmény, ezért van szükség az osztályozó vizsgákra.
2012. szept. 5. 18:23
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2012. szept. 5. 18:44
 3/5 anonim ***** válasza:
Azért annak néz utána, hogy lehet-e még előre hozottat rakni! Úgy tudom, hogy nyelvből még lehet,de azért nem árt utána nézni...
2012. szept. 5. 19:09
 4/5 anonim ***** válasza:

Ha a nyelvet kötelező tanulnod, akkor mind a négy (illetve öt) év végi anyagból kell egy vizsgát tenned, írásbeli és szóbeli is (ha már megvan akár a közép- akár a felsőfok, akkor csak formaság, tuti sikerül) mivel ha leérettségizel belőle, akkor a követelményt teljesítetted, de jegyet kapnod kell valamire, így az év végieket is megszerzed.

De legalább 2 db év végi osztályzatnak lennie kell a bizonyítványban.

2012. szept. 5. 23:06
 5/5 anonim ***** válasza:

Azt a szabályt, hogy legalább 2 évi jegyednek meg kell lennie, azt már évek óta eltörölték... Lehet már olyan tárgyból is érettségizni, amit egy évig tanulsz, de ez most mindegy.

Mindenesetre mivel mind a 4 gimis évedben van német órád, minden év anyagából, amit nem végzel el osztályzóvizsgát kell tenned. Erre általában februárban és augusztusban van lehetőséged, de ez iskolafüggő.

2012. szept. 16. 18:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!