Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Tantárgy (matek) felmentés)?

Tantárgy (matek) felmentés)?

Figyelt kérdés

Elmúltam 18 éves és 11-dikbe megbuktam.Mert nem ment a matek pedig jártam külön matek tanárhoz is nyáron is és pótvizsga se sikerült. Bementem nevelési tanácsadóhoz és azt mondják hogy ha betöltötted a 18 éves életkorodat nem lehet felmenteni magamat matek alól. (Itt a baj)

Én meg nem akarok másik iskolába járni mert szerintem ott sem könnyebb a matek.

Hogy tudnám elintézni hogy maradjak ebben a suliban? Meg a barátokat sem akarom elveszteni. Szakmunkásba meg nem akarok menni. Ha nem megy a matek nem tehetek róla.

2012. szept. 4. 16:39
 1/5 anonim ***** válasza:
6%

A magyar sem megy.

Csak akkor maradhatsz ott, ha ezt az évet kihagyod, és a következő tanévben kezded a 12-et. Vagy újra járod a 11-et. Így egy évig szinte csak a matekra kell koncentrálnod, de ajánlom a helyesírás gyakorlását és a matektanárod lecserélését. Tedd hasznossá magad és dolgozz valamit mellette részmunkaidőben.

Egyébként, ha ennyire nem megy a matek, nem ajánlatos továbbtanulni, egy szakmával így ezerszer többet érsz.

2012. szept. 4. 18:58
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Úgy látszik, olyan szaktanácsadóhoz sikerült bejutnod, aki nem igazán akar dolgozni :) Az egyik osztálytársamnál az volt, hogy elment egy vizsgálatra, ott kiderült, hogy a térbeli dolgok (a matek esetében a térgeometria) nagyon nem mennek neki. Eleinte úgy volt, hogy érettségin az olyan feladatra nem kaphat pontot, így százalékosan ugyanannyi ponttal többet ért volna el. Aztán ennek ürügyén sikerült felmentetnie magát az érettségi alól, órára se kellett bejárnia. Ő már 19 volt akkor, és ez 4. második félévében történt. Persze ez sem ment fel minden alól: 5 tantárgyból kötelező érettségit tenni, így a matek helyett egy másik természettudományos tantárgyból kell vizsgáznod. Mindennel együtt szerintem matekból kellene érettségizned, mivel abból csak írásbeli van, ha eléred a 25%-ot, 10 vagy 15%-nál (nem tudom, hogy ez hogy módosul) kell szóbelizned. Minden más tantárgyból kötelező szóbelizni. De ki mit szeret, én nem szerettem a szóbelit :)
2012. szept. 5. 09:25
 3/5 anonim válasza:
Az első válaszolónak: Miről beszélsz?? Egy szakma mit ér érettség nélkül? Gondolkozz már el, te nagy okos! Én nekem is van szakmám, de csak akkor ér valamit, hogy ha leérettségizem. És sokkal jobb lett volna, ha közép suliban kezdtem volna!
2013. jún. 8. 22:16
 4/5 anonim válasza:
Én elmúltam 18 mégis simán felmentettek belőle.
2013. aug. 23. 21:11
 5/5 anonim válasza:
Mi a fasz?
2016. máj. 4. 13:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!