Mehetek középszintre, ugye?
Szerintem nem.
"(8)51 Javító érettségi vizsga a vizsgázónak felróható okból meg sem kezdett, vagy megkezdett, de be nem fejezett, illetve a megkezdett, de tanulmányi követelmények nem teljesítése miatt sikertelen
a) rendes,
b) előrehozott,
c) pótló és
d) az érettségi bizonyítvány megszerzése előtti szintemelő érettségi vizsga megismétlése."
Ezek szerint a sikertelen vizsgádat ismételheted. Ha az sikerül, és megkapod a bizonyítványodat, utána jelentkezhetsz középszinten is érettségizni.
Nem mehetsz.
Én is így jártam sajnos..:/
Nekem megmondták határozottan, hogy visszafelé 8emeltből közép) nem lehet..
Hát most nagyon beparáztattatok :/ úgyhogy alaposabban utána néztem és ezt találtam az OH honlapján:
"A tanulói jogviszony alatt ismétlő vizsgára nincs mód, tehát akár közép-, akár emelt szinten tesz előrehozott vizsgát a tanuló, azonos szinten nem ismételheti meg a vizsgát érettségi bizonyítványa megszerzése előtt."
Vagy ez rám tutira nem érvényes, mert nem előrehozottan csináltam? Újra emelten szerintem megint csak megbuknék. Holnap megyek jelentkezni, majd kiderül...
Itt javítóvizsgát ír!
"Ha a tanuló
elégtelen osztályzatot szerez az előrehozott
érettségi vizsgán, a tanulói jogviszonya alatt a
következő vizsgaidőszakban (akár közép-, akár
emelt szinten is) javító vizsgát tehet (kötelező
tárgy esetében az érettségi bizonyítvány
megszerzéséhez tennie kell) az adott
vizsgatárgyból. Az érettségi bizonyítványba a
javító érettségi vizsga eredménye fog bekerülni."
Ez viszont egyrészt az előrehozottra vonatkozik, másrészt itt is azon a szinten javítózhat, amin eredetileg érettségizett.
Valóban szívás, de ha ennyire nem megy, miért emelteztél?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!