Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mehetek középszintre, ugye?

Mehetek középszintre, ugye?

Figyelt kérdés
Megbuktam a nyelvi emelt szóbeli érettségin, tudom nagyon gáz, és félek, hogy mivel emelten csináltam, másodszor is csak emeltre mehetek, de én középszonten szeretném. Emiatt nem kaptam érettségi bizit sem.

2012. szept. 3. 17:25
 1/10 anonim ***** válasza:
Mehetsz.
2012. szept. 3. 17:27
 2/10 Andizsuzsi ***** válasza:
46%

Szerintem nem.

"(8)51 Javító érettségi vizsga a vizsgázónak felróható okból meg sem kezdett, vagy megkezdett, de be nem fejezett, illetve a megkezdett, de tanulmányi követelmények nem teljesítése miatt sikertelen

a) rendes,

b) előrehozott,

c) pótló és

d) az érettségi bizonyítvány megszerzése előtti szintemelő érettségi vizsga megismétlése."

Ezek szerint a sikertelen vizsgádat ismételheted. Ha az sikerül, és megkapod a bizonyítványodat, utána jelentkezhetsz középszinten is érettségizni.

2012. szept. 3. 17:43
 3/10 anonim válasza:

Nem mehetsz.

Én is így jártam sajnos..:/

Nekem megmondták határozottan, hogy visszafelé 8emeltből közép) nem lehet..

2012. szept. 3. 19:46
 4/10 A kérdező kommentje:

Hát most nagyon beparáztattatok :/ úgyhogy alaposabban utána néztem és ezt találtam az OH honlapján:

"A tanulói jogviszony alatt ismétlő vizsgára nincs mód, tehát akár közép-, akár emelt szinten tesz előrehozott vizsgát a tanuló, azonos szinten nem ismételheti meg a vizsgát érettségi bizonyítványa megszerzése előtt."

Vagy ez rám tutira nem érvényes, mert nem előrehozottan csináltam? Újra emelten szerintem megint csak megbuknék. Holnap megyek jelentkezni, majd kiderül...

2012. szept. 3. 20:02
 5/10 Andizsuzsi ***** válasza:
"A tanulói jogviszony alatt" - szerintem ez a rész rád nem vonatkozik, ha jól értettem a kérdésedet, akkor te már végeztél, csak nincs érettségid. És neked nem ismétlő, hanem javító vizsgára van szükséged. Ismétlő vizsga azt jelenti, hogy sikeres érettségi vizsgád van, és újra mész belőle, hogy jobb eredményed legyen.
2012. szept. 3. 20:08
 6/10 A kérdező kommentje:
Tanulói jogviszonyom van, mert érettségi utáni szakképzésre íratkoztam be, nappali tagozatos. És tudom, hogy kell egy iskolalátogagási igazolást vinnem magammal, ami ezt igazolja. Így sincs remény? :(
2012. szept. 3. 20:11
 7/10 A kérdező kommentje:
Jajj igen, nekem nem ismétlő kell, hanem javító. De akkor ha nem mehetek középre, akkor addig menjek emetre, míg egyszer csak nem sikerül? Ez jó hülyeség...
2012. szept. 3. 20:14
 8/10 A kérdező kommentje:

Itt javítóvizsgát ír!

"Ha a tanuló

elégtelen osztályzatot szerez az előrehozott

érettségi vizsgán, a tanulói jogviszonya alatt a

következő vizsgaidőszakban (akár közép-, akár

emelt szinten is) javító vizsgát tehet (kötelező

tárgy esetében az érettségi bizonyítvány

megszerzéséhez tennie kell) az adott

vizsgatárgyból. Az érettségi bizonyítványba a

javító érettségi vizsga eredménye fog bekerülni."

2012. szept. 3. 20:17
 9/10 Andizsuzsi ***** válasza:

Ez viszont egyrészt az előrehozottra vonatkozik, másrészt itt is azon a szinten javítózhat, amin eredetileg érettségizett.

Valóban szívás, de ha ennyire nem megy, miért emelteztél?

2012. szept. 3. 20:23
 10/10 A kérdező kommentje:
Mert rábeszéltek, nekem meg nagy volt az arcom, és gondoltam megcsinálom. Az írásbelim meg is lett, a szóbeli nem lett meg. Egyszerűen leblokkoltam és alig tudtam valamit makogni. :( mindegy, majd holnal azért rákérdezek a suliban, hogy biztos nem lehet-e, mert ez így nagyon gáz. De az ofőm meg úgy köszönt el tőlem júniusban, hogy ősszel nehogy emeltre menjek. Úgyhogy most összezavarodtam, pedig az osztályfőnököm volt már elnök is asszem, úgyhogy elég jártas a dologban szerintem.
2012. szept. 3. 20:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!