Megéri manapság tanítónőnek/óvónőnek menni? 18/L
Nagyon szeretem a gyerekeket, és nagyon boldog lennék, ha majd olan munkám lenne, amiben gyerekekkel foglalkozhatok. A tanítónő vagy óvónőség tetszene nekem, csak nem tudom, hogy milyen a fizetés, vagy hogy a mai gyerekek tényleg olyan borzalmasak e, ahogy néhányan állítják..
ha van itt esetleg tanítónő/óvónő, leírnátok hogy mi a munkátokban a jó/rossz? Nagyon sokat segítene, mert most kéne döntenem, hogy merre megyek tovább, és nem tudok dönteni..
Vagy még milyen olyan munkák vannak, amiben gyerekkekkel lehet foglalkozni?
hát én nem az vagyok, de ismerek olyat, aki diplomás tanítónő és nem tudott elhelyezkedni még oviban sem sajnos
és a fizetés se lenne egyébként valami hú de :/
inkább ha annyira szereted a gyerekeket én a gyerek orvost, vagy gyermekszpichológust ajánlanám
de ha mindenképpen ezek közül szeretnél választani és nem gondolkozol valami jobb lehetőségen pl.: orvos, akkor inkább a tanítónő én úgy gondolom több az elhelyezkedés
Igen, érdemes. Aki a pedagógus pályát választja, nem azért teszi, mert milliókat akar keresni, hanem mert elhivatott a szakma iránt. Manapság nem túl sok a fizetés, nettoban 80ezer körül van a pályakezdő pedagógusok bére. "Rossz" gyerekek mindenhol vannak, de nem olyan vészes a helyzet, mint azt sokan állítják.
A tanítóképzőn tudsz szakosodni (műveltségterületet választasz egy tárgyból és azzal taníthatsz 6. osztályig) is, valamint korrepetálásokat is vállalhatsz.
Rengeteg óvodapedagógust keresnek (ajánlom figyelmedbe a gyermeksziget.hu oldalt), nagyon sok magán óvoda nyílt, nyílik, ahol valamivel magasabb a fizetés.
Ha gyerekekkel szeretnél foglalkozni, érdemes még a gyógypedagógia szakon gondolkozni (ott is szakosodsz, pl. logopédus lehetsz), ez is keresett szakma, csak megfelelő területre szakosodj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!