Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ha van emelt szintű érettségim...

Ha van emelt szintű érettségim pl magyar és töri, akkor mind a két 50 50 pontot beleszámolják, vagy csak az egyiket?

Figyelt kérdés
mert gondolom az 50 pont az többlet pontnak felel meg.
2012. aug. 30. 12:17
 1/7 anonim ***** válasza:
Ha ebből a kettőből számolják a felvételi pontjaid, akkor ha jól tudom, mindkettőért jár a pluszpont.
2012. aug. 30. 12:49
 2/7 A kérdező kommentje:
igen ebből a két tantárgyból számolnák a pontokat...
2012. aug. 30. 13:16
 3/7 anonim ***** válasza:

Viszont ha feltétel ebből a két tárgyból az emelt szint, akkor nem.

(Nekem az anglisztikás jelentkezésemnél az emelt angolért nem számolták a pluszpontot, hiszen feltétel.)

Ha csak felvételi tárgy, de elég mindkettőből a közép, akkor számolják.

2012. aug. 30. 16:41
 4/7 A kérdező kommentje:
okés köszönöm.
2012. aug. 30. 17:43
 5/7 anonim ***** válasza:

Érdekes, amit az előttem szóló ír, mert én is úgy tudtam, hogy az angol emeltet anglisztikára nem számolják, de mégis számolták. Pedig követelmény. Nem oda jelentkeztem első helyre, de a felvételi értesítőben részletezik a pontjaidat, és oda volt írva, hogy az első szakomra mennyi pontom lett. Mivel ugyanannyi lett, mint, amennyit a felvi.hu mutatott (a felvi.hu mutatni fogja, hova hány ponttal vettek fel), és oda nem kellett emelt, szóval mivel ugyanannyi lett a ponthatár különböző követelményrendszerrel, úgy tűnik számolják.

Amiért nem jár pont: ha emelt angolod van, akkor a közép nyelvvizsgádért ugyanabból a nyelvből.

te mindkettőért fogsz kapni, plusz száz pontod lesz, nekem is ez volt. De mivel 100 a max a pluszoknál, másra nem kaphatsz plusz pontot.

2012. aug. 31. 14:33
 6/7 A kérdező kommentje:
Akkor hogy jön ki az 500 pont?
2012. szept. 1. 11:51
 7/7 anonim ***** válasza:

Lehet, nekem biztosan nem számolták, a részletezésben nem szerepelt.

(Bár én még a 480 pontos rendszerben felvételiztem)

2012. szept. 1. 17:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!