Ha van emelt szintű érettségim pl magyar és töri, akkor mind a két 50 50 pontot beleszámolják, vagy csak az egyiket?
Viszont ha feltétel ebből a két tárgyból az emelt szint, akkor nem.
(Nekem az anglisztikás jelentkezésemnél az emelt angolért nem számolták a pluszpontot, hiszen feltétel.)
Ha csak felvételi tárgy, de elég mindkettőből a közép, akkor számolják.
Érdekes, amit az előttem szóló ír, mert én is úgy tudtam, hogy az angol emeltet anglisztikára nem számolják, de mégis számolták. Pedig követelmény. Nem oda jelentkeztem első helyre, de a felvételi értesítőben részletezik a pontjaidat, és oda volt írva, hogy az első szakomra mennyi pontom lett. Mivel ugyanannyi lett, mint, amennyit a felvi.hu mutatott (a felvi.hu mutatni fogja, hova hány ponttal vettek fel), és oda nem kellett emelt, szóval mivel ugyanannyi lett a ponthatár különböző követelményrendszerrel, úgy tűnik számolják.
Amiért nem jár pont: ha emelt angolod van, akkor a közép nyelvvizsgádért ugyanabból a nyelvből.
te mindkettőért fogsz kapni, plusz száz pontod lesz, nekem is ez volt. De mivel 100 a max a pluszoknál, másra nem kaphatsz plusz pontot.
Lehet, nekem biztosan nem számolták, a részletezésben nem szerepelt.
(Bár én még a 480 pontos rendszerben felvételiztem)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!