Mit kell tennem ha rendőr szeretnék lenni? 17/L
Felmerült bennem hogy milyen lenne női rendőrnek lenni,és egyre jobban tetszik az ötlet.Ez egy olyan munka,ami izgalmas-azaz itt történik is valami,és feltételezem,meg is lehet élni belőle.Nem irodai munkát mondok,hanem olyanokat,akik rendőrautóval figyelnek a rendre.
A helyzet:kertészeti szakközépiskolába járok,idén vagyok 12-es.Úgy kb.4-es tanuló vagyok.Számít hogy milyen lesz az érettségi? Nőként muszáj olyan jól megfelelni azon a fizikai teszten?(olvastam itt,hogy van valami fizikai és pszichológiai teszt..)
Szeretném megtudni hogy hol kéne továbbtanulnom,kit kérdezhetnék,mi a teendő.Előre is köszönöm a válaszokat!
17/L
Igen, a fizikai teszten nagyon jól meg kell felelni, szóval ha rendőr szeretnél lenni, akkor a vizsgára a lehető legjobb fizikummal menj el.
És a Rendőrtiszti Főiskolára kell jelentkezned.
Szia, én is rendőrnek készülök :)
Középiskola utána választhatsz, hogyha elég jó az érettségid és magas a pontszámod én a rendőrtisztire mennék, de hogyha nem akkor is mehetsz rendészeti szakközépbe, ide érettségivel lehet menni, van egy műveltségi teszt és egy fizikai.
Hát a fizuból megélni nem könnyű, úgy tudom hogy a pályakezdő rendőrök nettó 110K körül keresnek :/
14/F
nem az utolsó vagyok, de elmondom neked, hogy azért hatalmas különbség van, hogy hol tanulsz
egyszerű szakközépsuli = utcán járőrözül valami kis városba és a cigányokat kapcsolod le, de igazság szerint félnek tőlük ezért a rendőr az öregasszonyokat állítja le éjszaka és bírságot szab rájuk ha esetleg nincs jól kivilágítva a bicikli, mert ennyi a bátorság
rendőrtiszti egyetem = nagyon nehéz bekerülni, de nagyon de nagyon jó suli, képezheted magad és lehetsz nyomozó, helyszínelő, igazából rengeteg lehetőség van utána kell nézni
de 4-essel nem vesznek fel
az a hely elit szóval kitünő és emeltek és nyelvizsgák és még akkor se biztos hogy első próbálkozásra sikerül :/
Ha Rendőrtiszti Főiskola helyet csak Rendészeti Szakközépiskolába mész, akkor járőr leszel leszel tudtommal. Szóval aki az utcán van, kocsiban ül. Vannak területek, ahová "szakosodhatsz", úgymint Közlekedésrendészet, Baleseti helyszínelő, stb.
Pszichológiai teszten többen buknak el állítólag, mint a fizikai teszten (mert arra nem lehet felkészülni). A fizikai állóképesség tesztelésekor nem kell az összes tesztet megcsinálni, hanem választani kell belőlük. Nyilván egy cingárabb jelentkező nem fog nekiállni fekvőtámaszozni, hanem inkább a futást választja. Egy kigyúrt, kötött izomzatú jelentkező meg nem fog futni, inkább fekvőtámaszozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!