Akkor is levonnak az államilag támogatott félévekből 1et, ha nem megyek el vizsgázni?
Figyelt kérdés
Nagy esély van rá, hogy nem fog tetszeni a szak, amire járni fogok (rám erőltették), és lehet ott fogom hagyni az első félév után. Meg lehetne valahogy spórolni azt a félévet, ha nagyon nem fog tetszeni? Valahol olvastam régebben, hogy nem vonják le az államilag támogatottból, ha igazából nem végzem el, még a vizsgák előtt kiiratkozom. Vagy valami ilyesmi. Remélem tud valaki segíteni. Előre is köszönöm!2012. aug. 29. 18:00
11/15 anonim válasza:
Passzív félévben nincs tanulói jogviszonyod így semmit nem vonnak le akkor.
12/15 A kérdező kommentje:
Mindenki 2 félévet passziváltathat egy képzés alatt. Én 1 félévet elhasználok az első képzésemen (amire most fogok menni), majd újrafelvételiznék még ez évben egy másik szakra (2013-ban), és majd azon a szakon újra lesz 2 félév passziválható félévem, vagy csak 1 marad?
2012. aug. 29. 18:24
13/15 anonim válasza:
Én még nem hallottam arról, hogy mindenki 2 félévet paaszíváltathat összesen az életében. Azt pedig végképp nem tudom, nálatok m ia szabály erről, de ha ott az van, hogy összesen lehet két féléved, akkor evidens, hogy újrafelvételizés után újra lesz két féléved erre.
14/15 anonim válasza:
A két félév arra vonatkozik, hogy annyit lehet folyamatosan, szünet nélkül passziváltatni.
15/15 anonim válasza:
És még az sem valós, 1.5évet lehet szóval 3 szemesztert csak ebben az esetben a 3. szemesztert külön kérvényezni kell.
Egyébként az esetek többségében 2szemesztert minimum kell (ha évkezdéskor passzíválsz) mivel alig van hely ahol minden tárgyat fel tudnál venni első szemeszterből második szemeszterben.
De amúgy ha nem tetszik akkor ne is menj el beiratkozni vagy legalább passzíváltasd magad nyomba. Hülyeség azért kifizetni 90ezer forintot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!