Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » A 9. -es irodalom nehéz?

A 9. -es irodalom nehéz?

Figyelt kérdés
2012. aug. 27. 18:34
 1/10 anonim ***** válasza:
68%

Nem.

Egyébként 9-es, nem kell a pont.

2012. aug. 27. 18:43
 2/10 A kérdező kommentje:

ja tényleg és kösz várok még válaszokat

azt hallottam az görög irodalom ez igaz?

2012. aug. 27. 18:44
 3/10 anonim ***** válasza:
az antik görög irodalom nagyon szar és nehéz,olyan dolgok vannak benne ami a mai ember számára nehezen,vagy egyáltalán nem érthető meg.én is így voltam vele,de a többi már elmegy szódával.de ha nem tudod a görögöket,még nem jelenti azt,hogy nem lehet 5-ös magyar érettségid. :D
2012. aug. 27. 18:53
 4/10 anonim ***** válasza:
56%

Kedves első válaszoló!

Miért ne kellene a pont? 9.-es, így helyes!

A 9.-es irodalomban egyébként tényleg van szó az ókori Görögo. irodalmáról, valamint fontos téma még a Biblia, a római irodalom és a kora középkor is.

Szerintem nem igazán nehéz, bár ez függ a tanártól is... Meg persze Tőled, sokkal jobb, ha óráról órára tanulsz, mintha egyszerre akarsz megtanulni 20-30 oldalt!

Sok sikert! :D

2012. aug. 27. 18:54
 5/10 anonim ***** válasza:

Szerintem nem nehéz az irodalom 9. osztályban, mondjuk később sem lesz vészes.

Egy reál beállítottságú embernek nyilván nem fog olyan könnyen menni, mint egy humános diáknak, de nem kell félni tőle. Nem nagy ördöngőség. Én pl. inkább reálos beállítottságú vagyok, mégis 4-5-ös vagy magyarból.

A titok a rendszeres tanulásban rejlik, ha nem is minden nap, de hetente 2-3x leülsz tanulni irodalmat, nem lesz gond. Persze, rendszertelen tanulás mellett is érhetsz egy jó eredményeket, csak sokkal nehezebben, ez tapasztalat.

17/L

2012. aug. 27. 19:23
 6/10 anonim ***** válasza:
nem nehéz, számomra unalmas volt, ezért nem is nagyon tanultam meg, így a verslábaknál szenvedtem egy sort, de ha rendesen tanulsz, simán fog menni
2012. aug. 27. 22:39
 7/10 anonim ***** válasza:
73%

4. válaszoló, óriási tévedés

[link]

2012. aug. 27. 22:40
 8/10 anonim ***** válasza:
47%
én nem a 4. válaszoló vagyok, de pont nem a wikipediában bíznék meg ;)
2012. aug. 27. 23:26
 9/10 anonim ***** válasza:
65%
Helyesírási szabályzatban is ez van... Azért a wikire se írnak ordas nagy marhaságokat, ha igen, azt is javítják...
2012. aug. 27. 23:28
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

A 4. válaszoló vagyok

,, 290. A sorszámnevek után – ha számjegyekkel írjuk őket – pontot teszünk: 1. osztály, 3. sor, 1978. évi, a 10–12. oldalon stb. A pontot a toldalékokat kapcsoló kötőjel előtt is megtartjuk: 3.-nak futott be, a 8.-ba jár, a 10.-kel, a Tutaj u. 4.-ben stb. (A keltezés e tekintetben kivétel; vö. 296.) "

Amit te linkeltél a Wikipediáról az helyes, de ott egyik eset sem ilyen volt, hogy sorszámnévhez kapcsoltak volna toldalékot! A keltezés pedig kivételt jelent...

Szóval: 9.-es helyesen leírva.

2012. aug. 28. 10:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!