A vegyészmérnököknek nagyobb tudása van a vegyészeknél, és a biomérnököknek a biológusokénál?
A biológus/vegyész sok elméleted tud, kevesebbet alkot meg valóságban mint papíron/gépen a táblánál :D míg egy xymérnök inkább használja amit elkészítettek, ezek használatának kiaknázását oldja meg.
Amivel kapcsolatban van/lesz saját tapasztalatom is pl. a fizika. Van elméleti és alkalmazott fizika, ezen belül az elméleti sokkal mélyebben tárgyalja (egyetemen) az adott dolog legyen szó bármiről, míg egy alkalmazott ugyan megtanulja mind ugyan azt de felületesebben és mellé sok informatikát tanul.
Gondolom így van ez minden hasonló természettudománynál, hogy konkrétan ha úgy vesszük a témával az elméleti rendelkezik nagyobb tudással, jelen esetben egy biológus de egy biomérnök is tudja ugyan azt, csak lehet nem olyan behatóan.
Azt azért nem jelenteném ki, hogy a biológia a legnehezebb. Reál szakok közül mindenkinek, most gondolok az alapból reál beállítottságú emberekre az könnyű/nehéz amihez van/avagy nincs érzéke illetve szereti-e.
No meg azért az is erős jelző, hogy kamu szak a biomérnök? Akkor ennyi erővel minden reál szak alkalmazott verziója kamu :D?
Miért kamu szak a biomérnök? Én azt jallottam, hogy nagyom széleskörű tudást ad, nagyon hasznos és felkapott terület.
Egyébként a vegyészmérnök és biomérnök tudására vonatkozó kérdésben főleg a kémiai tudásra vagyok kiváncsi(tudom a v.mérnöké nagyobb, de mennyivel?) , viszont így is úgyis biomérnök szeretnék lenni, a kémiai tudás azért fontos mert a kozmetikai iparban szeretnék elhelyezkedni(persze azért nem csak ott).
én most leszek elsőéves biomérnök, és tudom, hogy mit fogok tanulni. tényleg nagyon széleskörű az oktatás, közgazdaságtan, jog is szerepel a nagyon sok kémia, fizika mellett, valamint mérnöki tantárgyak és ezen felül lesz még a sok mikrobiológia meg hasonlók, amivel igazán foglalkozik egy biomérnök
szóval határozottan nem kamu szak
Itt össze tudod hasonlítani a biomérnök és a vegyészmérnök tantervet, meg tudod nézni, hogy mennyivel tanul több kémiát vegyészmérnök, meg minden mást is, ami érdekel.
A mérnököket és a természettudósokat alapból marhaság összehasonlítani. A természettudós érti a világ működését, a mérnök pedig képes megérteni a természettudós leírásait, hogy ezeket alkalmazza az iparban. A vegyészek több elméletet tanulnak, jobban értik molekulák és atomok világát, az anyagok belső szerkezetét, a vegyészmérnökök pedig képesek megérteni amit a vegyészek már megtudtak, és képesek rájönni, hogy ezeket hogyan lehet az ember számára hasznosítani az iparban, hogyan lehet ezt a leggazdaságosabban tenni.
Mérnökként a kozmetikai iparban leginkább a termékek gyártásával tudsz foglalkozni. Illetve esetleg egy kozmetikai cég analitikai laborjában helyezkedhetsz.
Viszont a termékek kifejlesztése laborokban történik. Itt leginkább a vegyészek/biológusok/gyógyszerészek vannak előnyben. Én talán a gyógyszerészt mondanám, egy gyógyszerész ért a kémiához, és az emberi fiziológiához is, de ha a biológus és a vegyész között kell választani, akkor inkább a vegyészt mondanám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!