Fodrász-tanuló után kell-e járulékokat fizetni? Ha kell, azt miért én fizetném?
Szeptembertől gyakorlaton leszek, csak egy valamivel nem vagyok tisztában. Kezdem az elejétől:
Amikor először voltunk ennél az oktatónál, azt mondta hogy fix 150ezer ft/év lesz a taníttatásom, és a járulékot is ebből fizeti majd utánam.
Mikor másodszorra voltunk tanuló szerződést kötni, elszólta magát, hogy : "ugye akkor 120ezerben egyeztünk meg?". Mi meg mondtuk hogy 150ezret mondott utóbb. Ekkor elkezdett variálni, és azt mondta hogy akkor legyen közetes ár: 130ezer/év + havi 12ezer -azt mondta ezt a havi 12ezret járulékként fizeti majd utánam (holott erről az elején szó sem volt hogy még az éves díjra rá is kelljen fizetni!) Ösztöndíjat nem fogok kapni.. Szóval attól hogy tanulom a szakmát, attól még elvileg nem kell utánam járulékot fizetni, majd csak ha önálló dolgozó leszek, és lesz saját keresetem. Vagy rosszul tudom? Ha nem kell befizetnie ilyeneket utánam, akkor lehetséges hogy azért kérte ezt el, hogy behozza rajtam a 150ezret (plusz még keres is rajtam még egy kicsit)? Utána szeretnék járni, mert sajnos nem szórjuk a pénzt, és azért havi szinten 12ezer ft plusz kiadás, az mégis csak sok. Remélem nagyjából érthető a problémám.
Hozzáértők válaszait várom! Előre is köszönöm.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!