Gáz ha egy lány gépészmérnöki szakra megy?
Tudom, hogy ne ez alapján döntsek meg stb..., de néztem videókat a szakról meg utána olvastam több helyen és mindenhol csak pasikat látok mind a videón mind a képeken. Létezik olyan, hogy egy lány gépészmérnöknek tanul? Nagyon ciki lenne egyel a sok fiú között...
17/L
Én is oda készülök, de én is fiú vagyok XD
Szerintem egyáltalán nem gáz, ennyi erővel az is gáz lenne ha egy fiú mondjuk pszichológia szakra akar menni (eddig oda akartam menni de a gépészet jobban megfogott :P).
Röviden nem, nem gáz. Most, hogy igy megkérdezte egyre jobban gondolkozok rajta és nem jutok arra a következtetésre hogy gáz lenne. De mi is a "gáz"? Az hogy csúfolódnak veled? Nem hiszem hogy fognak mert az egyik legnehezebb szak. Vagy ettől kevésbé lennél nő? Nem, mert akkor mit mondanának a rendőrnők? :D Érted mit akarok mondani. Amúgy szerintem azért kevés a lány, mert a lányokat általánosságban kevésbé érdeklik a gépek, de ha téged érdekelnek az egyáltalán nem baj, sőt :D
Csak kiváncsiságból, ha nem ezt választanád akkor hova mennél?
Köszönöm a gyors válaszokat! :)
Ha nem gépészmérnöknek mennék akkor közlekedésmérnök (ami szintén nem egy csajos szak), de a gépészmérnökkel több esélyem van munkát találni...ezért inkább ezt választom.
Véletlenül képben vagyok a dologgal mivel Közlekedésménrök BSc-t végeztem és gépész MSc-re járok.
Az elhelyezkedésről annyit, hogy közlekesként nagyobb az esélyed, nézd meg a BME statisztikáit:
Tehát például: közlekesként jellemző hogy egyetemi kapcsolatok által 0 (!) cég felkeresése után már a záróvizsga előtt el tudsz helyezkedni (ergo a cégek keresnek meg, és ez a jellemző). Azt pedig nem is említem hogy a gépészeknek várható 320.000 helyett a közleken végzetteknek 340.000 az átlagos kezdőfizetés.
32. oldal környéke. [link]
(ez a legfrissebb egyébként)
Az hogy hol vannak lányok.. mindkét szakon egyformán vannak, bár nem sokan. Nem leszel egyik helyen sem egyedüli lány, közleken talán azért picit több lány van, de szerintem ne ez befolyásoljon a döntésedben. Azt válaszd ami jobban érdekel.
Nem alaptalan a kérdés, mert a legtöbben minimum furcsállanak egy ilyen választást (Sokan puszta sztereotipia alapján, azaz anélkül, hogy tudnák, mikkel foglalkozhat is egy gépészmérnök).
És a legtöbb lány, aki gépészmérnöknek tanult, otthagyja a pályát, vonatkozik ez azokra is, akik az egyetemen rendesen tanultak, jó eredményeik voltak, nem flörtölgettek a fiúkkal (azaz nem voltak "népszerű"ek).
Jobb, ha ezt is tudod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!