Ha az egyetemen levelező végzek el egy képzés, ugyan olyan diplomát kapok, mint egy nappali képzés esetén?
munkáltatófüggő is.szerintem nem sokkal könnyebb a levelező..ismerősök tapasztalatai alapján,nagyobb önállóságot követel,(főleg meló melett)de értelemszerűen azért nem ugyanaz a "menetrend",mint nappalin.de szerintem azért a munkáltatók ezt is értékelik.remélem...elég diszkriminatív lenne,ha nem így volna..
2.voltam.
Köszönöm a válaszokat! Másik fórumon azt írták (felvi.hu), hogy nem tüntetik fel azt, hogy levelező, mindenki azonos diplomát kap.
Mindegy. Lesz valami.
Mégegyszer köszönöm!
2(3.)válaszadó vagyok...
régen nem tüntették fel,mostmár igen..bár nem tudom h.konkrátan a diplomába van-e írva, vagy valamilyen betétlapon.de úgyis megkérdezhetik,ha majd állásinterjúra mész,szóval nem tagadhatod le..
hát igen,én biztatnálak,h.nem olyan nagy hátrány ez,de az utánam szólónak igaza van, a jogi diploma speciális eset..
ha másoddiploma lenne,akkor esetleg jobb volna,de 1.diploma jog,levelező.nem tudom...de ha ez az álmod,szerintem próbáld meg!!
Egyetértek az előttem szólókkal. A levelező szakot általában is eléggé lenézik, pl. régebben dívott az aranyköpés, hogy az "X is Y, csak levelezőn végzett" (pl. a patak is folyó, csak levelezőn végzett). Ennek nem feltétlenül van alapja, mert a tanterv sok helyen, így pl. tudtommal valamelyik jogász szakon is teljesen azonos, sőt a levelezősök effektíve ugyanazokra a vizsgákra mennek el, mint a nappalisok.
Ettől függetlenül a levelező diploma jó lehet máshol, de a jogban nem. A jog az a szakma, ahol a leginkább számít maga a diploma: a minősítésén kívül az, hogy hol szerezted (az ELTE a legértékesebb), és bizony a tagozat is (a levelező semmit nem ér). Úgyhogy ha el is akarsz helyezkedni, akkor ELTE nappali képzés summa cum laude, különben mehetsz koldulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!