Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Tényleg rengetek a diplomás?

Tényleg rengetek a diplomás?

Figyelt kérdés

azt mondják minden második embernek diplomája van mert nagyon felhígult a képzést és mindenkit felvesznek és még egy rossz tanuló is végül bugdácsolva megszerzi a diplomáját.

De ezek a diplomák csak Bsc-diplomák szóval főiskolai végzetségűek nem? mert Mscre csak a legjobbakat veszik fel nem? Javítsatok ki ha rosszul tudom.

2012. aug. 22. 12:12
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Igen.
2012. aug. 22. 12:17
 2/16 anonim ***** válasza:
Egy rendes, valamit is érő szakot egy 2-es tanuló nem tud elvégezni, mégha bekerül is (mert a felvételi pontszám nem egyenesen arányos a nehézséggel). Egy kitünő tanulónak is nehézség bent maradni. De igen, a gagyi képzésekre bárki bejuthat és bulizással teljesítheti is. A Bsc nem fősikolai, hanem főiskolai ÉS egytemi végzettséget (diplomát) ad
2012. aug. 22. 12:18
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Főleg a szabad bölcsészekre, a filmesztétika, meg a kommunikáció stb. hallgatóira igaz ez a megállapítás, de vannak olyan bölcsész szakok (történelem, nyelvek, régészet stb.), ahol megszenvednek a diplomáért, mert rengeteg lexikális tudásra van szükség. Ott sem megy tehát át akárki.
2012. aug. 22. 12:23
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Általában például a reál képzések többségére alacsony a bekerülési pontszám, de azért elvégezni kevesen tudják :D ami számot ad egy diploma értékéről szerintem az az évente jelentkezők/végzősök számának átlaga. Hisz ugye azért hívnak sok szakot büfé szaknak, mert vannak olyanok amikre ezrek jelentkeznek és ezrek el is végzik, miközben van ahova százak jelentkeznek és csak pár tucat végzi el évente :D azért lehet érezni a számokból a különbséget.
2012. aug. 22. 12:25
 5/16 anonim ***** válasza:
Hát azért elég sok Gábor Dénes Főiskola szintű felsőoktatási intézmény van..így nem annyira nehéz, hogy sok diplomás legyen:D
2012. aug. 22. 13:04
 6/16 A kérdező kommentje:
Értem:D Én is tisztába vagyok vele hogy rengeted szakot nehéz elvégezni de én az ilyenek re gondoltam amiket leírtatok pl szabadbölcsész.. egyépként az mire jó?
2012. aug. 22. 13:06
 7/16 anonim ***** válasza:
Szabadbölcsész? Kb semmire. Hobbinak jó ez a szak, mert érdekes, de hogy ebből megélni nem lehet az tuti. Egy olyan állást sem láttam, ahova kifejezetten ilyen végzettségűt keresnek. Volt osztálytársam kommunikáció MA-ra ment róla.
2012. aug. 22. 13:34
 8/16 A kérdező kommentje:

Értem:D Hát én is ilyenek hallotam róla meg hogy csak arra jó hogy legyen diplomád..

egyépként Egy Msc-s diplomás ember menyivel keres kb többet mint egy Bsc-s?

2012. aug. 22. 13:36
 9/16 anonim ***** válasza:

"Egy Msc-s diplomás ember menyivel keres kb többet mint egy Bsc-s"

Attól függ milyen szakról van a Bsc-s diploma. Mert pl; egy tanári Bsc alapdiplomával nem taníthat így Msc diploma nélkül semmit nem ér a végzetsége.

2012. aug. 22. 17:10
 10/16 A kérdező kommentje:
Hát akkor mondjuk egy Biológia Bsc- Biológus Msc vagy Komunikáció Bsc-Msc
2012. aug. 22. 21:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!