Hogyan célszerű gyakorlati helyet keresnem újságíróként?
Egy viszonylag nagy vidéki városban élek, és lassan neki kell állnom gyakornoki helyet keresnem ahhoz, hogy le tudjak diplomázni.
Abból a szempontból szerencsés helyzetben vagyok, hogy a városban viszonylag sok médium van jelen, az újságoktól a televízión át a rádióig, tehát ezzel nincs probléma.
Viszont nem tudom, hogyan kezdjek neki.
Menjek be személyesen mindenhova, esetleg előzőleg érdeklődjek telefonon, vagy küldjek inkább e-mailt benne önéletrajzzal és motivációs levéllel?
Utóbbiakra szükség van-e egyáltalán, ha mondjuk személyesen megyek be? És nem fognak vajon azonnal elhajtani?
Jó lenne, ha valaki személyes tapasztalat alapján tudna nekem segíteni.
Előre is köszönöm :)
Szerintem írj emailt azoknak a helyeknek, ahol szívesen lennél gyakornok. Leírod szépen, hogy újságíró leszel, ehhez kell a gyakorlat, és arra gondoltál, hogy annál a bizonyos médiumnál (akinek éppen írsz) tudnád a leghasznosabban eltölteni a gyakorlati idődet. És igen, küldj önéletrajzot és motivációs levelet is, hogy miért éppen őket választottad (annál nyilván több indoklás kell, mint hogy "hát, le kell diplomáznom és kell a gyakorlat").
Esetleg ha a tanáraidtól tudsz szerezni írásos ajánlást, azt sem árt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!