Az a helyzet, hogy sajnos nem vettek fel, 2 ponton múlt. 1 év alatt mit tudnék kezdeni magammal? Sajnos nem olyan jó az anyagi körülményeink, anyukám egyedül nevel hármunkat. Szerintetek dolgozni menjek? Ha igen, semmilyen végzettséggel mit tudnék csinálni?
Előre is köszi a válaszokat!
18/L
2009. júl. 24. 00:17
1/8 anonim válasza:
OKJ-s, egyéves képzésekre el tudsz menni, vagy dolgozni. Az OKJ pluszpontot ad majd jövőre
2009. júl. 24. 00:35
2/8 anonim válasza:
Dolgozhatnál 1 évig, és közben gyúrhatnál arra, hogy a következő felvételinél több pontod legyen. Van már nyelvvizsgád? Tanulj nyelvet (net, msn-ezés egy külföldivel + 1 jó könyv), vagy az egyik tantárgyból (amit a legjobban tudsz, mégse sikerült annyira jól), érettségizz újra (persze az pénzbe kerül...). Vagy kimehetnél külföldre is dolgozni... akkor a nyelv sima ügy lenne.
2009. júl. 24. 00:36
3/8 A kérdező kommentje:
nyelvvizsgám van, emelt szintűm van, szerintem jobban nem tudnám megírni. akkor marad a munka.
köszi a válaszokat
2009. júl. 24. 00:38
4/8 anonim válasza:
...a munka, vagy az OKJ-s képzés. Pluszpontot jelent, ha ismét felvételiznél, lesz egy szakma a kezedben, amivel már azért el tudsz indulni az életben. És nagyon sok helyen fizetni sem kell érte.
2009. júl. 24. 06:18
5/8 anonim válasza:
Másik nyelv tanulása???
Én 5éve felvételiztem, nem vettek fel, mert ugynígy sokkal magasabbak lettek a pontok...elmentem egy felsőfokú OKJ-s képzésre,utána munkaügyin keresztül letettem angolból az alap+középfokút, és így jelentkeztem idén újra és így már felvettek:)
Közben több mint 1éve már dolgozom is, és mellette akarom a sulit is csinálni...és mire meglesz a diploma,már lesz gyakorlatom is:)
2009. júl. 24. 08:26
6/8 anonim válasza:
pótfelvételi?
2009. júl. 24. 11:06
7/8 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy a pótfelvételinél már csak fizusok lesznek. OKJ-n gondolkodtam, de nekem megvan a +80 pontom , így többet már nem tudok összeszedni. Lehet töri emeltem javítani kellene, mert azon úszott el minden, 74% lett.
2009. júl. 24. 14:02
8/8 anonim válasza:
A húgomat nem vették fel elsőre a SOTE-ra. Beiratkozott valami ingyenes egy éves képzésre, hogy legyen diákgiazolványa, meg vállalt valami részidős munkát, amellett meg ezerrel tanulta a bioszt meg a kémiát. Tavaly felvették. Szóval ne csüggedj. Amit csinálnod érdemes, az mindenképpen az, hogy megpróbálsz javítani valamelyik érettségiden. Sőt lehet, hogy arra sem lesz szükség, mert jövőre lehet, hogy 2 ponttal alacsonyabb lesz a ponthatár.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!