Egyetemeken mennyire indul az alapoktól az oktatás?
Tudomásul veszik, hogy sok helyen nem került elő, így természetesen mindent a legelejéről kezdenek el magyarázni. Igen, kissé hátrányban lehetsz, de a deriválás pont olyan dolog, hogy megtanulod a szabályokat, és onnantól csak gyakorolni kell, az integrálás meg a deriválás ellentéte.
Öszzegezve, simán tartani fogod tudni a tempót, csak gyakorolnod kell, ennyi. :-)
2012. aug. 18. 23:25
2/10 A kérdező kommentje:
Ezt jól megaszondtam :D Mármint gólyatáboron volt mindenki matek faktos, és vágták is mik ezek.
3/10 A kérdező kommentje:
Köszi megnyugtattál egy kicsit. :) Remélem így lesz, nem bukok majd ki az eső félévben...
Én is olyan szakra (nemzetközi gazdálkodás) megyek, ahol kell deriválni, integrálni, szélső értékeket számolni. Én se tanultam még ezeket. Nekem azt mondták bepótolható...
2012. aug. 19. 01:25
Én is reál tárgyra mentem egy éve és fogalmam sem volt deriválás/integrálásról. Ugyan nekünk az ELTE ttk-n külön tartottak egy órát ahova lehetett menni deriválás alapokra mert az tényleg könnyű, integrálás macerásabb de érdemes venni egy bólyai könyvet ami tele van feladatokkal valamint a nulláról elmagyarázza, nekem segített főleg integrálásnál azt érdemes gyakorolni mivel az hiába a deriválás ellentéte nem olyan...egzakt :D
2012. aug. 19. 02:50
Én matek faktos voltam, de mégse tudom visszaidézni, hogy mi is pontosan a deriválás meg integrálás. Annyi rémlik, hogy csak a képletbe kell behelyettesíteni és meg is oldottad a feladatot. Úgyhogy nem kell aggódni, nem indulsz hátrányból!
2012. aug. 19. 09:16
Mondjuk ha foglalkoztál volna vele a nyáron, akkor talán előnyben lennél. Egy reál tárgynál pont a folyamatosság és a fokozatosság a lényeg, vagyis ha szeptemberben arra kell fordítani az idődet, hogy megtanuld az alapokat, a törzsanyag mellett, akkor annak bizony bukás, csúszás lesz a vége. Ráadásul beraknak titeket egy előadóterembe, ha lesz szeminárium lesz, ha nem nem, és akkor oldd meg magadnak...
2012. aug. 19. 11:01
istenem.mintha ezt a kérdést én irtam volna ki:D szintén proginfo és nem jártam matekfaktra és ezen aggodom h mi lesz h nem vágom az integrálást deriválást:DDD
2012. aug. 19. 12:11
Szia!
Én közgazdásznak tanultam, középiskolába fogalmam sem volt mi az a deriválás, integrálás. Egyetemen találkoztam ezzel először. Ha úgy érzed nem megy, akkor járhatsz külön matektanárhoz (én jártam), így egyszerűbb volt tanulni. A gyakorlatokon próbálta a tanár az alapoktól magyarázni a dolgokat, sokan voltunk akik csak középszintű matematikát tanultak a gimiben.
2012. aug. 19. 13:24
A tanár mindent el fog mondani amit tudnod kell, de biztos hogy lényegesen több gyakorlásra lesz majd szükséged.
Attól is függ persze, hogy melyik egyetemre mész. Bizonyos helyeken sokkal komolyabban veszik a matekot, mint máshol.
Ha hajlandó vagy kellő mennyiségű időt és energiát fektetni bele, akkor 2-es, 3-as akkor is meglesz, ha nem vagy matekos beállítottságú.
2012. aug. 19. 17:52
Kapcsolódó kérdések: