Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Egyetemeken mennyire indul az...

Egyetemeken mennyire indul az alapoktól az oktatás?

Figyelt kérdés
Jelentkeztem progterv infó szakra, és ott mindenki legalább matek fatos volt, nekem pedig fogalmam sincs mi az a deriválás, integrálás stb. Nagyon nagy hátrányból indulok, vagy kicsit több tanulással fogom tudni tartani a tempót?
2012. aug. 18. 23:18
 1/10 anonim ***** válasza:
88%

Tudomásul veszik, hogy sok helyen nem került elő, így természetesen mindent a legelejéről kezdenek el magyarázni. Igen, kissé hátrányban lehetsz, de a deriválás pont olyan dolog, hogy megtanulod a szabályokat, és onnantól csak gyakorolni kell, az integrálás meg a deriválás ellentéte.

Öszzegezve, simán tartani fogod tudni a tempót, csak gyakorolnod kell, ennyi. :-)

2012. aug. 18. 23:25
 2/10 A kérdező kommentje:
Ezt jól megaszondtam :D Mármint gólyatáboron volt mindenki matek faktos, és vágták is mik ezek.
2012. aug. 18. 23:25
 3/10 A kérdező kommentje:
Köszi megnyugtattál egy kicsit. :) Remélem így lesz, nem bukok majd ki az eső félévben...
2012. aug. 18. 23:26
 4/10 anonim ***** válasza:
72%
Én is olyan szakra (nemzetközi gazdálkodás) megyek, ahol kell deriválni, integrálni, szélső értékeket számolni. Én se tanultam még ezeket. Nekem azt mondták bepótolható...
2012. aug. 19. 01:25
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Én is reál tárgyra mentem egy éve és fogalmam sem volt deriválás/integrálásról. Ugyan nekünk az ELTE ttk-n külön tartottak egy órát ahova lehetett menni deriválás alapokra mert az tényleg könnyű, integrálás macerásabb de érdemes venni egy bólyai könyvet ami tele van feladatokkal valamint a nulláról elmagyarázza, nekem segített főleg integrálásnál azt érdemes gyakorolni mivel az hiába a deriválás ellentéte nem olyan...egzakt :D
2012. aug. 19. 02:50
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Én matek faktos voltam, de mégse tudom visszaidézni, hogy mi is pontosan a deriválás meg integrálás. Annyi rémlik, hogy csak a képletbe kell behelyettesíteni és meg is oldottad a feladatot. Úgyhogy nem kell aggódni, nem indulsz hátrányból!
2012. aug. 19. 09:16
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk ha foglalkoztál volna vele a nyáron, akkor talán előnyben lennél. Egy reál tárgynál pont a folyamatosság és a fokozatosság a lényeg, vagyis ha szeptemberben arra kell fordítani az idődet, hogy megtanuld az alapokat, a törzsanyag mellett, akkor annak bizony bukás, csúszás lesz a vége. Ráadásul beraknak titeket egy előadóterembe, ha lesz szeminárium lesz, ha nem nem, és akkor oldd meg magadnak...
2012. aug. 19. 11:01
 8/10 anonim ***** válasza:
72%
istenem.mintha ezt a kérdést én irtam volna ki:D szintén proginfo és nem jártam matekfaktra és ezen aggodom h mi lesz h nem vágom az integrálást deriválást:DDD
2012. aug. 19. 12:11
 9/10 anonim ***** válasza:
72%

Szia!

Én közgazdásznak tanultam, középiskolába fogalmam sem volt mi az a deriválás, integrálás. Egyetemen találkoztam ezzel először. Ha úgy érzed nem megy, akkor járhatsz külön matektanárhoz (én jártam), így egyszerűbb volt tanulni. A gyakorlatokon próbálta a tanár az alapoktól magyarázni a dolgokat, sokan voltunk akik csak középszintű matematikát tanultak a gimiben.

2012. aug. 19. 13:24
 10/10 anonim ***** válasza:

A tanár mindent el fog mondani amit tudnod kell, de biztos hogy lényegesen több gyakorlásra lesz majd szükséged.

Attól is függ persze, hogy melyik egyetemre mész. Bizonyos helyeken sokkal komolyabban veszik a matekot, mint máshol.

Ha hajlandó vagy kellő mennyiségű időt és energiát fektetni bele, akkor 2-es, 3-as akkor is meglesz, ha nem vagy matekos beállítottságú.

2012. aug. 19. 17:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!