Ha felvettek fősulira, muszáj beiratkozni?
Figyelt kérdés
Az a helyzet, hogy második helyen jelöltem meg a BKF-et. Az első helyre nem nyertem felvételt. Így maradt a második, ami levelezős szak. A család anyagi háttere pedig nem engedi meg, hogy ott tanuljak. (Diákhitelről szó sem lehet)Szóval mi a teendő, egyszerűen nem jelenek meg beiratkozáson, vagy mindenképpen be kell már iratkoznom?2012. aug. 12. 12:07
1/4 reptoid válasza:
Nem kell semmit csinálnod, nem mész el beiratkozni és kész, nincs több teendőd.
2/4 anonim válasza:
nem kell beiratkoznod.
A hallgatói jogviszony nem a felvételivel, hanem a beiratkozással jön létre.
Nem kell elmenned sem beiratkozásra. Majd 2-3 héttel később kapsz egy levelet, hogy nem iratkoztál be, ezért nem is vettek fel.
De ha akarod, írsz egy emailt a tanulmányi ügyintézőnek, még a beiratkozás előtt, hogy nem akarsz beiratkozni, talán ez egy fokkal korrektebb eljárás, de igazából lényegtelen.
3/4 anonim válasza:
Így van, nem muszáj beiratkozni. Viszont akkor ajánlom, hogy legalább egy ingyenes OKJ-t kezdj el, akkor lesz nappali tanulói jogviszonyod, ami nagyon hasznos (utazási kedvezmény, TB, családi pótlék, stb.), ezekre még szeptemberben is lehet jelentkezni.
4/4 anonim válasza:
Nem tudom milyen szakra nyertél felvételt, de szerintem gondold át még egyszer, jövőre valószínűleg még nehezebb lesz bekerülni a felsőoktatásba, csomó szakon felvételi követelmény lesz az emelt szintű érettségi. Én a helyedben beiratkoznék, és passziváltatnék két félévet, aztán majd jövő szeptemberben meglátod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!