Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Külföldön el lehet helyezkdeni...

Külföldön el lehet helyezkdeni természetvédelmi mérnöki végzettséggel?

Figyelt kérdés
Úgy hallottam, hogy itthon nem nagyon van kereset azokra, akik természetvédelmi vagy vadgazda mérnökin végeztek, de ha esetleg külföldön könnyebb lenne elhelyezkedni, akkor elgondolkodnék rajta. Fontosnak tartom a természet megóvását, és jó lenne, ha hazánk nem éppen fényes helyzete miatt kellene lemondanom erről az álmomról. De ha valaki esetleg tudna hazai elhelyezkedést ezen a téren, akkor nyugodtan mondhatja!

2012. aug. 6. 18:43
 1/4 anonim ***** válasza:
Itt nagyjából 0 annak az esélye hogy valaki érdemben segíteni tud ebben a kérdésben. Amit tehetsz az az, hogy kikeresed azon a "külföldi" nyelven amin beszélsz a szak nevét, és rákeresek guglival hogy ott tanítják-e. Ha igen, akkor összehasonlítod a tanterveket, megnézed hogy tényleg az-e amit itthon tanulnál. Ha minden stimmel, akkor egyetem alatt erasmussal vagy valami más ösztöndíjjal elmész abba a suliba 1-2 félévre és feltérképezed a végzés utáni lehetőségeket. Avagy kint csinálod az egyetemet, mert egyes országok (pl Franciaország) jobban szeretik a saját diplomájukat mint az idegen országét.
2012. aug. 6. 19:04
 2/4 A kérdező kommentje:
Félreértés ne essék, én nem tanulni, hanem dolgozni akarok külföldön! De természetesen minden hazai lehetőség is érdekelne, a kisebb fizetés ellenére is.
2012. aug. 7. 14:09
 3/4 anonim ***** válasza:
Azért írtam így, mert ha külföldön oktatják akkor utána tudsz nézni annak is, hogy mik a lehetőségeid vele. Ha nem oktatják akkor azt sem tudják hogy eszik-e vagy isszák, és sokkal kisebb az esély az elhelyezkedésre.
2012. aug. 7. 19:42
 4/4 A kérdező kommentje:
Értem, köszi a válaszodat. Mások véleményét is várom!
2012. aug. 8. 16:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!