Nincsen még OKJ-s végzettségem. Ha párhuzamosan csinálok két képzést, akkor mindkettő ingyenes vagy az egyikért fizetnem kell?
Két külön iskolában van a képzés, az egyik a METÁ-ban a másik pedig a LIÁ-ban.
Mindkettő 1 éves. A METÁ-ban a képzést estin végezném el, ott nincs is lehetőség fizetőst csinálni, csak államilag támogatottat.
A LIÁ-ban pedig levelezőn szeretném, az ő oldalukon viszont nem találtam utalást arra, hogy akkor fizetnem kell-e ezért vagy ingyenes marad így is? Csak annyit írnak, hogy 23 év alatt ha nincsen OKJ-s végzettségem még, akkor ingyenes. De akkor is ingyenes, ha párhuzamosan csinálok egy másikat?
Köszönöm a válaszokat!
Elvileg ingyenes akkor mindkettő. Egyetemen is szoktak ilyenekkel játszani.
Csak egyszerre kell belőle vizsgázni, ha csúszol akkor már nem.
"Én úgy tudom hogy csak az 1. szakma az ingyenes..."
Igen de szoktak olyan csinálni, hogy pl; A és B szak.
A szakot elkezdi két év után megvan mindene de a szakdogáját nem adja le, így nem mehet vizsgázni A szakból. Közben B szakra felvételt nyer megcsinál ott is mindent 2 év alatt ekkor leadja A és B szakdolgozatát. Így már vizsgázhat mindkettőből. Így egyszerre vizsgázik kettőből. És egyszerre lesz két végzettsége ingyen. Max ha pár nap eltérés van a vizsgában, vagy ütközés esetén is csak a vizsga díjat kell kifizetnie. De ma már ezt nehezebb megoldani a hallgat szerződés miatt, mert egy 2 éves képzés 3,5 év után be kell fejezni vagy vissza kell fizetnie az államnak a képzését.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!