Melyik a nehezebb emelt szintű érettségi? Biológia, vagy irodalom?
Figyelt kérdés
2012. aug. 1. 11:11
1/16 anonim válasza:
Az irodalom szivatósabb (vannak benne szubjektív részek) és nagyon nagy lexikális tudás kell hozzá, míg a bioszt elég megtanulnod. Szóval az irodalmon nagyot lehet bukni, még ha az ember fel is készült.
2/16 anonim válasza:
Kissé nehéz ezt megítélni, mivel valószínűnek tartom, hogy aki emeltre megy bioszból, az nem megy emeltre irodalomból. Lehet, hogy az irodalomban vannak szubjektív részek, ám biológiából is rengeteg tudással kell rendelkezni egy jó érettségihez, ill. vannak nehezebb genetikai számolások is.
3/16 anonim válasza:
Ha jó vagy bioszból inkább azt javaslom! Én is azt hallottam, hogy az irodalom nagyon nagyon szivatós...
4/16 anonim válasza:
Azon felül, hogy az irodalom szivatósabb, a biosszal valszeg többre is mégy.
5/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, elismerem, hogy nehéz kérdés, mivel elég relatív dolgok ezek, de hátha van valaki, a remény hal meg utoljhára, nem? :)
Szóval csak annyi, hogy jogról irány orvosi, és jogon nekem irodalom volt a követelmeény történelemmel, itt irodalom és biosz, vagy fizika, amiből még szintén lenne is nekem érettségim, de a fizikához most semmi humorom. Irodalm jobban megy mint a biosz, abból akartam menni, de már a visszajelzések 90% abból áll, hogy a magyar "szivatósabb" ergó sokkal nehezebb...
2012. aug. 1. 13:27
6/16 anonim válasza:
Én tényleg azért nem ajánlom az irodalmat, mert egyszerűen nem rajtad fog állni, hogy sikerül-e, hanem a kiadott feladatsoron, meg a szóbelis bizottság jófejségén. Nekem pl. tavaly az írásbelim tök jó lett (kivéve az első részt, ahova a legtöbb lexikális tudás kell, ott elvéreztem), szóbelin meg épp hogy átengedtek, pedig 1 évet készültem rá és szerettem is, érdekelt.
7/16 anonim válasza:
Orvosira minek irodalom emelt? Oda biosz es kemia/fizika a felveteli targyak.
8/16 anonim válasza:
Orvosin nem felvételi tárgy az irodalom.....
9/16 A kérdező kommentje:
Nézik az irodalmat is, hívtam az egyetemet, ahol megerősítettek abban, hogy figyelembe veszik irodalomból az emelt szintet. Kémiából nincs érettségim, fizikám jobb lett mint a biosz, és kedvem egyáltalán nem lenne hozzá, nem akarok fizikából menni.
2012. aug. 1. 16:17
10/16 anonim válasza:
Ha nem duplazol akkor igen figyelembe veszik az irodalmat, ugyanugy ahogy az osszes erettsegi targyadat is. Viszont plusz pont ha jol tudom nem jar erte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!