Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Így lehetek gyógyszerész?

Így lehetek gyógyszerész?

Figyelt kérdés

Most voltam 9.-es, és kémiából év végén 4-es lettem. Félévkor 5-ös voltam, év végi átlagom 4,2 volt. Általánosban 5-ös voltam belőle. Év végén azért is lettem négyes, mert 2.félévre nagyon lazára vettem a tanulást, meg sokszor is voltam beteg, és nehezen tudtam bepótolni a sok anyagot. Meg a kémiatanárunk sem a legjobb, rosszul tanít, az osztályban összesen 1 kitűnő lett kémiából, és kb 2-3db 4-es.. Érdekel a kémia, a gyógyszerész szak. Így még mehetek gyógyszerészetire, ha most 10.-ben komolyan veszem a tanulást, felhozom a kémiát 5-ösre? Vagy ne is álmodozzak erről? Mert hallottam/olvastam, hogy a gyógyszerészetin nagyon durva a kémia.. Ez igaz? Fakultációnak a kémia mellett a biosz kell? Ezekből emelt szinten kell érettségizni?

16/L

2012. júl. 30. 21:54
 1/2 anonim ***** válasza:

A 9-10. évfolyam nem számít bele a felvételibe, de az ért tanulj, mert kellenek az alapok (illetve az utolsó két tanult félév számít, de lehet az érettségi pontot is kétszerezni.)

Csinálj nyelvvizsgát, tanulj és nem lesz gond:)

2012. júl. 31. 13:01
 2/2 anonim ***** válasza:
Nah az előző hülyeséget írt. Az valóban úgy van , hogy nem számít be csak az utolsó két tanult év, de kémiából az utolsó két tanult év az 9. és a 10. Viszont , nem ezen fog múlni. Tanuld ezerrel a kémiát , majd fakton is , írj egy jó érettségit és semmi baj nem lesz. Mert ha most négyes voltál , akkor az csak 1 pont vesztés. Igen kell a kémia mellé a biosz is , mindkettőből emelt kell.
2012. aug. 1. 17:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!