Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Matek1, mechanika1, mérnöki...

Matek1, mechanika1, mérnöki fizika tantárgyak tanulhatók?

Figyelt kérdés
Felvettek főiskolára és most kezdek komolyan félni, hogy menni fog-e, középiskolában 3-as körül voltam matekból és fizikából, matek érettségim 3-as lett, 5 pont kellett volna a 4-hez.

2012. júl. 28. 07:27
 1/7 anonim ***** válasza:
Óráról órára tanulni kell. Ahogy elveszíted a fonalat menj és kérdezz óra után, lehetőleg a gyakorlati tanártól, végső esetben az előadótól, ha normálisnak tűnik. Mindent meg lehet tanulni, csak emberenként eltérő hogy mennyi idő kell hozzá.
2012. júl. 28. 08:58
 2/7 anonim ***** válasza:
Hova jelentkeztél? Nekem is ugyanezek a tárgyaim lesznek.
2012. júl. 28. 10:34
 3/7 A kérdező kommentje:
DF, Te? Te is izgulsz, vagy te nagyon penge vagy ezekből?
2012. júl. 28. 12:57
 4/7 anonim ***** válasza:
Na hát ez az amikor valaki műszaki képzésre be tud kerülni 3as matekkal meg 3as fizikával, aztán utána meg aggódik hogy nem fog menni...nem is biztos hogy fog :) nem akarlak megijeszteni, csak alapból nem szeretem ha valaki olyan helyre megy ahol nem kéne ott lennie. Az egyetemi, főiskolai matekhoz képest a középiskolai egy kellemes teadélután, szóval kösd fel a gatyád. Nem tudom mondjuk hogy DF-n milyen a képzés, de én matekból emeltre is jártam és BME-n vért izzadva szenvedtem ki mindig csak egy 2-est valahogy...
2012. júl. 30. 10:56
 5/7 A kérdező kommentje:
Attól, hogy 3-as vagyok matekból és fizikából nem azt jelenti hogy hülye vagyok, évközben végig 4-es voltam, csak az érettségim csúszott el pár ponton sajnos. Igazad van, hogy túl könnyű bekerülni, de bent maradni viszont annál nehezebb. Azért jelentkeztem műszaki képzésre, mert nagyon érdekel a gépészet, arról meg, hogy 3-as 4-es vagyok matekból és fizikából nem tehetek (tőlem ennyire telik).
2012. júl. 30. 18:26
 6/7 anonim ***** válasza:
Nekem nem kell mondanod hogy bent maradni nehezebb, már végeztem a gépészkaron szóval pontosan tudom hogy milyen nehéz volt bentmaradni. Csak azt mondom, hogy aki középsuliban egy szimpla fizikából 3as, az egy komolyabb mechanikát kínainak fog érezni, aki meg matekból, az majd a durvább integráloknál nem fogja tudni hogy hova került. Ezért tartom sz@rnak a mai rendszert, hogy ilyen érettségikkel be lehet kerülni. Nem téged akarlak bántani, mert jó dolog ha érdekel a gépészet, csak ilyen eredményekkel nem feltétlen van mérnök képzésen a helyed. Persze ki tudja...nem akarom a nagyképű BME-s szöveget tolni, de már az Óbudai Egyetemen is olyan szinten könnyebb pl. egy mechanika hogy hihetetlen, képzelem akkor egy vidékin milyen a követelmény (kivéve persze Miskolcot, esetleg Győrt)
2012. júl. 30. 21:52
 7/7 anonim ***** válasza:
Én nem értek egyet az előző hozzászólóval. Jómagam is a BME-n végeztem gépészen, és gyenge szakközepes előtanulmányok után sem éreztem teljesíthetetlennek, sem kínainak. 3-as fizikával jöttem a BME-re, és jeles diplomával távoztam. Minden az egyetem alatti éveken múlik.
2012. júl. 30. 21:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!