A PhD képzés miben tér el az alacsonyabb szintű képzésektől? Mennyire nehéz összehasonlítva pl. egy mesterképzéssel?
a Phd nem gyakorlatias.pont ez a lényege.ezzel kapsz doktori fokozatot.de csak Master után mehetsz rá.a kérdésedből nem látszik tisztán,h.van-e már Master-végzettséged...mert anélkül nem mehetsz Phd-ra.
szóval az ismeretek elmélyítését,elméleti megerősítését szolgálja..ha szeretsz kutakodni,komolyabban beleásni magad egy témába a szakterületeden,ez akkor való neked.a munkaerőpiac viszonylag keveset igényel Phd-s diplomásokból.hasznos,de inkább csak a magad fejlesztésére,ismeretek alapos bővítésésre.elmélet-központú oktatás.
még annyit hozzáfűznék.h.ha valóban tudományos szinten foglalkoznál a területeddel,ezt nem árt elvégezni,és végülis jó tudósokra,kutatókra,elméleti szakemberekre is van szükség,de ezeket a pozíciókat nem valószínű h.pl.álláskereső portálokon és hasonlókon fogod megtalálni+a kérdésedből az jött le h.gyakorlatias képzést szeretnél,ezért írtam az előbb,h.akkor ez nem neked való.
előző voltam
Országfüggő is nagyon, én is külföldön csináltam nemrég, és bizony meg kell hagyni, jóval könnyebb, mint a magyar rendszerben.
Plusz ami engem felháborított, hogy itt a PhD-hez sajnos jó magyar szokás szerint jóval több kapcsolat, protekció szükséges mint tanulás, tehetség. Elég ha csak a publikálási kötelezettségről beszélek, na itt kapásból el vagy vágva, ha nincsneek baromi jó összeköttetéseid. Ahol én végeztem, ott érdekes módon, ez sem volt feltétel, és nem éreztem ezt a s.ggnyalósdi feltételt ...
Milyen szakon vagy? Szerintem akkor erdemes megcsinalni a PhD-t, ha van hozza erdekeltseged, pl. kutato akarsz lenni, vagy egyetemi tanar. Ha egyik sem, akkor rosszul is elsulhet a dolog, mert mint irtad, tulkepzett leszel, bar szerintem az USA-ban jobb ilyen szempontbol a helyzet, mint Magyarorszagon. Ha tehat nincsenek egyetemi tanari, kutatoi elkepzeleseid, inkabb csinalj meg egy MA-diplomat, allaskereses szempontjabol hasznosabb.
En Angliaban, Cambridge-ben PhD-ztem, en is hallottam, hogy otthon nagyon nehez a doktori iskola (is).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!