Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogyan tudnám újra felelevenít...

Hogyan tudnám újra feleleveníteni a régi könyvviteli ismereteimet? Mert már sok mindent nyomtatgattam, de hiába olvasom nem megy az agyamba, meg a lényeg nincs rajta.

Figyelt kérdés

Hol lehetne ilyen oldalakat, példákkal találni?

Most lehet lesz egy új munkahelyem és szükségem van ezekre a régi ismereteimre. Sajnos még abban nem dolgoztam, de most ez nagyon jó lehetőség lenne. De addig készülnöm kéne hogy mire ott leszek értsek hozzá valamennyire. Meg ilyen pénzügyi dolgok, ilyesmi.

Én sokszor azt veszem észre, hogy amit a suliban tanulunk igazából nem is használjuk, mert a gyakorlatban olyan más minden. Ha új helyre kerül az ember úgy is megmutatják neki mit hova kell, hogy kell. Jó persze így is van némi gógyim hozzá, meg hát tudom azt mondani, hogy igen láttam már ilyen nyomtatványt, vagy hallottam már arról a dologról, de nem tudok vele mit kezdeni. Míg ha van valamiben gyakorlatom akkor van rálátásom jobban, hozzá merek akár fogni a kitöltésébe, míg a suliba tanulhatok én sok hosszú évig is, akkor sem pótolja a gyakorlatot. Én úgy gondolom, hogy a suliba igazán csak ismerkedünk a dolgokkal, próbálják ott az agyunkat ráállítani a dolgokra, a többi meg majd úgy is a munkahelyen dől el. Ki hogy gondolja ezt? Kinek mi a tapaszalata? Jól gondolom? Mert én így látom a dolgokat.

Nagyon félek, hogy nem fogok majd helytállni, főleg hogy hiába nézem amiket találtam, nem értem igazán. De abban is biztos vagyok, ha ott majd megmutatják és csinálom érteni fogom. Annyira ismerem magam.

Csináltam én már olyat is amit még soha, elmagyarázták, párszor figyeltek, aztán már meg is értettem és csináltam. Persze aztán menetközben jöttek elő a problémák és úgy kezdtem el saját tapasztalatokat, problémamegoldásokat felépíteni magamban hasonló esetre.

2009. júl. 14. 12:33
 1/1 anonim ***** válasza:
Két megoldás jut hirtelen eszembe: keress fel egy olyan könyvesboltot/jegyzetboltot/nyomtatványboltot, ahol árulnan ilyen jegyzeteket. Számvitelből, pénzügyből pl vannak példatárak a hátuljukban a megoldásokkal. Vagy keress olyt, aki mostanában tanulja/tanulta netalán aki tanítja és vegyél 1-2 órát.
2009. júl. 14. 12:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!