Mi a különbség a PhD és a PhDr között?
A PhDr a név előtt szerepel, pl. PhDr. XY, DrSc a másik a név után, pl. Mgr. XY, PhD.
Ezen kívül mi a különbség köztük?
Én úgy tudom, a PhDr az külföldön van. Szlovák, és hasonló területeken. Magyarországon is lehet vele találkozni, de nem helyes. Magyarországon akinek PhD fokozata van, annak a neve "Dr. iksz ipszilon" lesz.
DrSc-t még nem is hallottam.
Az mgr. pedig asszem valami rövidítés, nem fokozat, vagy cím.
Az "iksz ipszilon, Ph.D" jelölés Amerikában használják, így tüntetik fel, ha valakinek PhD-je van.
Mgr. az magiszter. :)
De, csak példának írtam oda. :)
Amúgy igen, a példák Szlovákiából voltak, csak azt hittem, hogy Magyarországon is van PhDr és PhD külön. :)
én úgy tudom a PhD; az a tudományos doktor (tehát jogász, közgazdász; illetve aki nem orvos) angol kifejezés: Doctor of Philosophy
MD pedig orvosdoktor ( Doctor of Medicine), mint House.
Mindkét esetben dr. X. Y. a név.
Ha tudsz szlovákul, ezt olvasd el, részletesen szét van írva:
De mivel ez egy magyar oldal, leírom azoknak, akiket esetleg érdekel. Néhány csak tükörfordítás, mert nem tudom mindegyiknek a pontos magyar megfelelőjét.
Egyetemen 3 (ritkán 4) év után: Bc - "bakalár".
Plusz 2 év: Mgr ("magister"), vagy Ing (mérnök) - előbbi gyakori sokkal gyakoribb, hiszen az összes mesterképzésen ezt lehet szerezni a mérnököt kivéve.
PhD - ezt mindenki ismeri, a PhDr is ugyanaz.
MuDr - általános orvos
MDDr - fogorvos
MVDr - állatorvos
JuDr - jogász
PharmDr - gyógyszerész
RNDr - természettudományos doktori fokozat
PaedDr - pedagógia doktora
ThDr - teológia doktora
A többi szerintem nem lényeges.
A DrSc csehszlovák titulus, már DSc-ként használják (tudósdoktor?).
"én úgy tudom a PhD; az a tudományos doktor (tehát jogász, közgazdász; illetve aki nem orvos) angol kifejezés: Doctor of Philosophy
MD pedig orvosdoktor ( Doctor of Medicine), mint House.
Mindkét esetben dr. X. Y. a név."
Ezt nem értem.
A PhD, tudományos fokozat. Bárki megcsinálhatja, legalább három év, egyetemen, önálló kutatómunkát foglal magában. A végén Magyarországon "Dr. iksz ipszilon"(nagybetűvel a Dr) lesz, Amerikában pedig "iksz ipszilon, PhD".
Aki jogász, orvos, gyógyszerész, fogdoki, az lesz Magyarországon diplomával együtt "dr. iksz ipszilon" (kisbetűvel). Amerikában pedig, aki orvos, az lesz "iksz ipszilon M.D."
www.rovidites.hu/?kategoria=-&action=keres&megjelenites=2&keresett=PHD
Kedves kérdező, nézd meg ezt. Itt a válasz a PhD-re.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!