A legközelebbi érettségi időszakra meddig és hogyan lehet jelentkezni?
Figyelt kérdés
Megéri egyáltalán az őszi időszakban érettségizni? Úgy hallottam akkor nehezebbek a feladatok.2012. júl. 15. 13:00
1/8 anonim válasza:
Szeptember közepe környékén kell majd leadni rá a jelentkezést. Az osztályfőnök fogja kiadni a papírt. Talán egy icipicit nehezebb, de megéri szerintem ősszel érettségizni idegennyelvből vagy választott tantárgyból. Ha tanulsz rá szorgalmasan, akkor sikerülni fog. Nem olyan ördöngösség az érettségi, csak alaposan kell rá felkészülni.
2/8 anonim válasza:
Szólni kell az osztályfőnöködnek, a többit majd intézik, és adják a papírokat. Én ekkor mentem emeltre, nem hiszem, hogy nehezebbek lennének a feladatok.
3/8 anonim válasza:
Szeptember közepéig legkésőbb, de sokan szeretik ha legkésö9bb 10 én már leadod a jelentkezésedet. Ezt nyilván az osztályfőnök vagy a szaktanár tájékoztat majd erről. Egyébként átlagban valóban nehezebb mivel sokan akkor csinálják a pótérettségit, de ha rendesen feltudsz rá készülni és még a szünet fele hátravan akkor szépen megtudod majd csinálni. Egyébként célszerű akkor is jelentkezni ha a nagy érettségi előtt állsz így letudhatod esetleg az idegennyelvet vagy a választott tantárgyat, de ennek feltétele az hogy osztályozót kell tenned a 12. es anyagból majd ha még akkor is tanuljátok azt a tárgyat amiből szeretnél menni. Ha ez megvan akkor nyert ügyed van mert csak egy tantárggyal kevesebbet kell tanulnod a májusira, és ha olyanból érettségizel akkor az iskolai óráról is elengednek az adott tárgyból.
4/8 anonim válasza:
Jelentkezési határidők
A jelentkezési határidő a május-júniusi vizsgaidőszak esetén február 15-e, ez a 2012. május-júniusi vizsgaidőszakban 2012. február 24-ére módosult, az október-novemberi vizsgaidőszak esetén szeptember 5-e.
(forrás: oh.gov.hu)
5/8 A kérdező kommentje:
Azt elfelejtettem írni, hogy újraérettségizem. De így csak úgy módosul, hogy az oktatási hivatalon keresztül jelentkezem; viszont ha így jelentkezek akkor hogy kapom majd meg az eredményeimet? És hogy írják bele az érettségi bizonyítványomba az új eredményeket?
2012. júl. 15. 15:10
6/8 A kérdező kommentje:
Az a kérdés, hogy hogyan kapom meg az eredményeimet, arra irányul, hogy a volt iskolámon keresztül-e(ugyanis nem azon keresztül szeretném)?
2012. júl. 15. 15:13
7/8 anonim válasza:
Érettségi tanúsítványt fogsz kapni, amit betehetsz az érettségi bizonyítványodba. Ha az Oktatási Hivatalnál jelentkezel, akkor nem tartom valószínűnek, hogy a volt iskoládtól kapnád meg az eredményt, hanem tőlük.
8/8 anonim válasza:
megéri nekem legalbbis mindenképp, minden esélyt-lehetőséget kikkell használni, szóval semmiköze nem lesz a volt sulidhoz ha kormányhivatalnál jelentkezel, minden lelesz részletesen írva a levélben amit majd küldenek, pontos időponttal tehát mikor hol veheted át a tanusítványod, pl énis a kormnyhivatal oktatási főosztályán vettem át.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!