Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Írhatok-e külföldi íróról...

Írhatok-e külföldi íróról szakdolgozatot úgy, hogy az adott nyelven nem vagy alig tudok?

Figyelt kérdés
Az angolról van szó,amit kb. úgy alapszinten tudok,de mindig is németes voltam.Szeptembertől akarok komolyabban angolt tanulni. Azért is gondolok erre,mert a szakirodalmak nagy része angol lesz,és le is fordíttathatnám valakivel,de az már mégse az én munkám lenne...Az adott írót nagyon kedvelem,az összes magyarul megjelent munkáját elolvastam,és utána szívesen kutakodnék.Válasszak inkább egy magyar írót? Nem szívesen mondanék le erről a témáról.
2009. júl. 11. 13:32
 1/6 anonim ***** válasza:
Megkerdezhetem, ki ez az iro? Lehet, hogy ismert annyira, hogy van elegendo magyar nyelvu szakirodalom. En is angol irodalombol irtam a szakdolgozatomat. Magyar szakos vagy? :)
2009. júl. 11. 13:34
 2/6 A kérdező kommentje:

Igen,magyar szakos vagyok:)

Egyébként nem íróról,hanem írónőről van szó,és a könyvtárunkban talán kettő magyar nyelvű szakirodalom van róla,de az sem konkrétan róla szól,hanem másokkal együt veszi.

A nevét nem szeretném elárulni,nem akarok senkinek ötleteket adni:)

2009. júl. 11. 15:21
 3/6 anonim ***** válasza:
szerintem ha mélyrehatóbb vizsgálatokat akarsz,akkor sajna nem elég...
2009. júl. 11. 16:54
 4/6 anonim ***** válasza:
arról írj, amiről szeretnél. tapasztalat! orosz szakon végeztem tavaly és kaptam egy jó ötletet, az orosz és magyar kultúra hasonlóságai címmel. bele is vágtam, a felénél meggondoltam magam, hogy ez nem nekem való. így maradt 3 hetem egy újat megcsinálni, egy olyat amit szerettem, pedig kevesebb anyagot találtam mégis négyes lett. de erre a négyesre legalább büszke is vagyok:-)
2009. júl. 11. 21:22
 5/6 anonim ***** válasza:
Szerintem igazán jó dolgozatot nem tudsz így írni. Egy gyenge kettes-hármast összehozhatsz, de azt sem garantálnám. Konzulenskedem is és én biztosan lebeszélnélek. A saját magyaros szakdolimat olyan témában írtam, amihez kb. egy magyar nyelvű szakirodalom volt, ezenkívül csak angol és francia, ezek nélkül még egy halvány kettest sem lehetett volna összehozni arra az egyszem magyar nyelvűre alapozva.
2009. júl. 26. 20:51
 6/6 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok, még egy dolog: ha fordíttatsz, akkor azzal számolj, hogy az nem kevés pénzbe kerül, hacsak nincs olyan barátod, aki ingyen fordítana neked hónapokon keresztül egész könyveket. És időben is jóval több lesz. Igaz, én magam fordítottam le közben két könyvet, de ez kb. megduplázta azt az időt, amit akkor kellett volna a dolimra szánni, ha magyar nyelvű irodalomból dolgozhatok. De én is beleszerettem a témámba és megérte a munkát.
2009. júl. 26. 20:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!