Miért látják olyan ördögtől vallónak a hallgatói szerződést?
„eddig is lenyomtak még 40 évet az egyetemről kijöttek”
Azért ez így nem teljesen igaz. Például mérnököknél és az orvosoknál óriási a kivándorlás mérete. És minden szakmára igaz ami keresett nyugaton. Most ,hogy egy tanító vagy egy szabad bölcsész itthon marad az sokszor azért van mert ezen szakmák kint sem keresetek. Én magam villamosmérnök(azért nem kiabálom el, el is kell végezni :) ) leszek. Én magam Magyarországon képzelem el a jövőmet. De ha egyszer meggondolnám magam, akkor meg igazságosnak tartom ,hogy a képzésem árát visszafizetem. Ami valljuk be a kinti fizetésekből sima ügy.
Alkotmányellenes, mert nem lehet rendeletben szabályozni, törvényt kell rá alkotni.
Amúgy meg aki ki akar menni, ezután is ki fog menni. Ha kevesebb vagy ugyanannyi munkával több pénzt tudok kint keresni, kimegyek, mondom ezt friss diplomásként.
Amikor az embernek az élete a tét, magasról tesz a hazaszeretetre, ha a hazám sem rajong értem túlzottan.
Orvos tanul 9 évet, és kap 130 nettót, az mi már, egy CNC forgácsoló meg keres 150et, nagyon durva a helyzet, ki ne menne ki ilyen feltételek mellett.
Ez a ki kinek az adójából tanul, ez is marhaság, az off-shore cégek ezerszer több kárt okoznak az adózásnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!