Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Újrafelvételi ugyanarra a...

Újrafelvételi ugyanarra a szakra ugyanabba a suliba miután a hallgatói jogviszonyt megszüntették? Eddigi tárgyakat el lehet fogadtatni?

Figyelt kérdés
Arra gondolok, hogy ha például egy tantárgyam nem sikerül 3adszori tárgyfelvétel után sem, és megszüntetik a hallgatói jogviszonyom (tfh a dékáni kérvényt is elutasítják 4edszeri tárgyfelvételre), akkor megtehetem-e azt, hogy következő felvételinél beadom a jelentkezésem ugyanerre az egyetemre, ugyanerre a szakra, és elfogadtatom azokat a tárgyakat, amiket korábban megcsináltam? Vagy ez nem lehetséges?

2012. júl. 3. 19:10
1 2
 1/12 reptoid ***** válasza:
Megcsinálhatod, persze.
2012. júl. 3. 19:12
 2/12 A kérdező kommentje:
Tehát akkor lényegében onnan folytatom, ahol "abbahagytam", ugye? a tárgyak elfogadtatása egyszerű dolog? vagy megvan a veszélye egyáltalán, hogy azt mondják, hogy nem?
2012. júl. 3. 19:18
 3/12 reptoid ***** válasza:

Saját intézményben kizárt, hogy ne fogadják el. Fel se tudnád őket venni újra, max külön kérvénnyel, ha javítani akarnál belőlük. Adott ismeretanyagért csak egyszer adható kredit.

Ha másik intézménybe mennél, akkor is elfogadnák a tárgyakat, ha az újakat nézve legalább 60%-ban közös az ismeretanyag. Bár ilyenkor kreditmegfeleltetési bizottság ül össze, ők állapítják meg, hogy megvan-e a 60%, de ez téged úgysem érint.

2012. júl. 3. 19:41
 4/12 reptoid ***** válasza:
Inkább annak nézz utána, hogy mikor és hogy van nálatok esetlegesen szakirányválasztás, és hogy annak milyen feltételei vannak. Hallottam olyanról, hogy valahol ténylegesen is másod/harmadévesnek kellett lenned szakirányválasztáshoz, ugye itt papíron elsőéves lennél. Ennek kérdezz utána.
2012. júl. 3. 19:46
 5/12 A kérdező kommentje:

Szakirányválasztás nálunk második félév végén van, az nem vészes.

Nagyon köszi a válaszokat!:)

2012. júl. 3. 20:11
 6/12 anonim ***** válasza:
azt hiszem ezt a lehetőséget pont most törlik el viktorék az új törvénnyel. de nem vagyok benne biztos, szerencsére engem már nem érint, így nem tanulmányoztam túlságosan. de eddig simán megtehetted. haverom a túlteljesítés miatt csinálta, hogy ne kelljen a túl sok kreditért fizetnie a végén.
2012. júl. 4. 08:35
 7/12 A kérdező kommentje:
akkor asszem nyakontörlöm a viktort :@ :D
2012. júl. 4. 10:52
 8/12 anonim ***** válasza:

én is úgy hallottam hogy idéntől ez már nem egészen így van mint ahogy az előzők írták..

de segítek kettétörni a hoffmann rózsikát,nekem is szépen közbetett a kis dolgaival..

2012. júl. 4. 12:58
 9/12 anonim válasza:
Tudom hogy már régebbi a kérdés, de engem is érdekelne. Végül is mi lett az eredmény? Lehetséges vagy nem az újrafelvételi?
2013. jan. 3. 05:40
 10/12 A kérdező kommentje:
Nem kellett ehhez folyamodnom szerencsére, remélem neked sem.
2013. ápr. 16. 12:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!