Mely Magyarország 4 leghíresebb nagy egyeteme? Semmelweis, Corvinus, BME, ELTE?
"Az tény, hogy nehéz, és sokan elmennek, ezek szerint szegedet sokkal könnyebb teljesíteni, és ez tény. "
Te érv-király:D Ne röhögtessd már ki magad mégjobban, így is szakadok rajtad és hogy mekkora lúzer vagy:D:D Ha neked ennyire jó, hogy homokba dughatod a fejed, akkor tedd és ringasd magad abban a tudatban, h az ELTE ér is vmit:D De a gondolkodást hagyd a nagyokra kisember, nem az olyan h.lyéknek való, mint te vagy:D Na puffogj tovább magadban, itt úgy srm tudsz senkit sem átterelni az ELTE oldalára, ismeri a 'hírnevét' már mindenki és az nem biztos, h pozitív:D na pá
Nemzetközi listán csak az ELTE é az SZTE van fent.
Magyarország rangsoroknál meg sokat számít a kar/szak, illetve hogy mi alapján állítják fel a statisztikát.
Pl. felvin sok olyan rangsor van, ahol az alapján rakják sorrendbe a sulikat, hogy mennyi OKTV-vel bejutott hallgató van, meg hol a legmagasabb a pontok átlaga meg hasonlók. És ezek baromira nem mutatják azt, hogy igazából milyen az oktatás színvonala.
A szak/kar meg azért számít, mert pl. az ELTE BTK magyar rangsorokban elöl van, de a pszichológia szak a felmérések szerint a legutolsó az országban.
A Semmelweis sem elismertebb, mint a többi orvosi. A többi orvosi diplomát is ugyanúgy elfogadják külföldön.
"Az ELTE-nek már kb. csak a hírneve nagy, de akinek van egy kis esze, nem megy az ilyen pesti divategyetemekre"
Ez egy ostoba troll, nem kell vele foglalkozni. Nem azt nevezném "divatnak", hogy sokan az ELTE-ra járnak, hanem hogy egyesek netes fórumokon szándékosan provokáló, vitaindító kijelentéseket nyögnek be.
Szerintem az, hogy melyik a jobb egyetem, nehéz lenne megmondani, már csak a szakok sokfélesége miatt is. Nem állítom, hogy az ELTE a legjobb, de a hírneve biztosan nem véletlen, a képzés színvonalas. /Persze ettől más egyetemek színvonala még nem lesz rosszabb/
Arról hogy a közösség rossz, én még mindenhol csak azt hallottam, hogy a kollégiumokban is milyen jó és élénk a közösségi élet. A kapcsolatok nem csak felszínesek.
Mellékesen még megjegyezném, hogy pl. a gyógypedagógiai karán vannak olyan szakirányok is, amelyek az országban egyedülállóak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!