Átléphetek-e adott egyetemen belül másik karra?
Vannak egyes szakok, ahol pár szemeszter megfeleltethető, és nem kell újból kezdened az egészet először!
Én is így jártam, én az egyetem Tanulmányi Osztályától kérdeztem meg e-mailben, hogy van-e rá lehetőség, hogy átmenjek egyik szakról a másikra. Ez ápolás-betegellátás alapszakon belüli váltás lenne, és befejezett 2 szemeszter (1 év) és 30 kreditpont után lehetséges lesz. És így is 8 félév lesz a tanulás ideje, nem "veszítek évet".
Szerintem kérdezzél rá Te is a TO-n!
Bocs, félreértettem kérdésedet... :-)
Úgy tudom, csak azon a szakon kezdhetsz, amire felvettek! Csak a későbbiekben lesz rá lehetőség, hogy szakot válts! Ez tuti, erre is rákérdeztem a Tanulmányi Osztályon, és a felvi.hu oldalán is ez van írva!
Bocs, ma szétszórt vagyok... :-)
Ha a jelentkezési lapodon az általad említett mindkét szakot megjelölted, de a pszichológia előrébb van, és "félsz", hogy oda vennének fel, nem a jogra - ami az áhított szak lenne -, akkor július 10-ig még átvariálhatod a jelentkezésed sorrendjét! De csak egy alkalommal!
Ha pedig nem jelölted meg a jogot, javasolnám, hogy azt a szakot jelöld meg (ha jól értettem, ezt is tetted!), illetve tedd át első helyre, amelyik a jogi karral azonos egyetemen van! Így nagyobb eséllyel mehetsz át a későbbiekben jogot hallgatni!
Úgy tudom, csak abban az esetben mehetsz át, ha a jogon "üresedés" lesz, de ezzel általában nem szokott gond lenni.
Na, azt hiszem most már felfogtam, mit is kérdeztél, és azt hiszem, az összes gondolatomat összeszedtem... :-)
3/5!
Igen, nekem is az a gyanúm, hogy újra kellene felvételiznie a kérdezőnek, de egy próbát mindenképpen megér majd! Egyébként szinte biztos vagyok benne, hogy még 1 szemeszter sem lesz a két említett szakon megfeleltethető! Sajnos...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!