Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mit csináljak ha elvették a...

Mit csináljak ha elvették a diákigazolványom?

Figyelt kérdés
Én egy angol tagozatos középiskolába jártam ez évben, és most átjelentkeztem egy zeneiskolába ahová fel is vettek. Beiratkoztam, és a régi iskolámból is kiiratkoztam, csak az a baj hogy a régi iskola elvette a diákigazolványomat, amiért mi fizettünk, és elvileg még októberig érvényes is lenne. Azt mondták, hogy az új iskolámból kérjek 350ft-ért egy ideiglenes diákot de ez csak egy hónapra elég. Az új iskolában viszont azt mondták erre hogy ne fizessek érte, kérjem vissza, ugyanis csak akkor lehet rá joguk elvenni ha én nem iratkoztam volna be egy iskolába sem. Ilyenkor mi a teendő? Vissza kell hogy adják a diákigazolványt, vagy sem?
2009. júl. 8. 12:39
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell, hogy visszaadják. A diákon a matrica valóban októberig érvényes, AZONBAN abban a pillanatban, amikor az adott intézményben megszűnik a hallgató/tanulói jogviszonyod, az intézmény nevére kiállított diákigazolvány is érvényét veszti. [Erre a gyakorlati módszer az, hogy kiiratkozásnál azt mondja jó sok diák, hogy "elvesztette" a diákját, így nem kell leadnia.]

Tehát az iskola jól járt el a diákigazolvány bevonásával, és valóban a törvényes megoldás az, hogy az az iskola, ahova beiratkoztál, az ad számodra ideiglenes diákigazolványt, amely két hónapig érvényes és korlátlanul meghosszabbítható. Ezzel együtt add be a diákigazolvány igénylő lapját, és szerencsés esetben két hónapon belül, kevésbé szerencsés esetben négy hónapon belül biztos megjön a másik diákod is. Addig is ugyanolyan kedvezményekre vagy jogosult, mint az állandó diákkal.

2009. júl. 8. 13:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!