OKJ-s CNC forgácsoló tanfolyam utáni elhelyezkedés?
Hali! Az ÓE Bánki gépészmérnöki karra járok már egy ideje, és szeretnék részt venni szeptembertől egy OKJ-s forgácsoló képzést. Ha azt letudnám, elmennék jövő nyáron szakmai gyakorlatra. Viszont azután meg tervezem, hogy elkezdek dolgozni, és az egyetemet levelezőn fejezném be. Viszont a bökkenő, hogy eddig csak diákmunkákban volt részem.
A kérdésem a következő: Szerintetek az OKJ tanfolyam önmagában elég tapasztalat lesz ahhoz, hogy engem valahova felvegyenek dolgozni?
Szia!
Nekem más a véleményem, mint az előttem szólónak.
Szerintem igenis van értelme a diplomát és az OKJ-t is megcsinálni (persze gyakorlattal).
Apám CNC esztergályos és sokszor szidja a diplomások által készített tervrajzokat, mert jó néhány több sebből vérzik. Sokszor látszik a terveken, hogy aki "csak" megrajzolta nem látja gyakorlatban a munkameneteket.
Ha előbb van gyakorlatod, sokkal jobb terveket adsz ki a kezedből, jobb lesz a probléma megoldó képességed, a beosztottjaid is nagyobb eséllyel fognak tisztelni. Szerintem legalábbis.
Az előttem szólónak:
Hát nézd: most szeptemberben kezdenék el egy tanfolyamot, ami remélhetőleg nyárig végig ér. Aztán nyári gyakorlaton kipróbálnám magam valahol, és azután szeptemberben keresnék munkát. Ezt tervezem, remélem lesz esélyem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!