Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » OKJ-s CNC forgácsoló tanfolyam...

OKJ-s CNC forgácsoló tanfolyam utáni elhelyezkedés?

Figyelt kérdés

Hali! Az ÓE Bánki gépészmérnöki karra járok már egy ideje, és szeretnék részt venni szeptembertől egy OKJ-s forgácsoló képzést. Ha azt letudnám, elmennék jövő nyáron szakmai gyakorlatra. Viszont azután meg tervezem, hogy elkezdek dolgozni, és az egyetemet levelezőn fejezném be. Viszont a bökkenő, hogy eddig csak diákmunkákban volt részem.

A kérdésem a következő: Szerintetek az OKJ tanfolyam önmagában elég tapasztalat lesz ahhoz, hogy engem valahova felvegyenek dolgozni?

2012. jún. 25. 22:53
 1/4 anonim ***** válasza:
A CNC forgácsoló nagyon megy, biztos hogy találnál állást ha elvégeznéd. A gépészkarral is sok az átfedés, mindkettőnek ismernie kell a műszaki rajzot, anyagminőségeket, anyagtulajdonságokat, megmunkálás, gépműködést stb stb. DE! A CNC forgácsoló egy szakma, a gépészmérnökség pedig egy diplomás állás. Ezt nem negatív megkülönböztetésből mondom nehogy félreértsd, csak a kettőt együtt nem sok értelme van szerintem csinálni. A gépész tervez valamit, kitalálja miből miért hogyan legyen, lerajzolja, a forgácsoló szakembernek pedig csak egy rajzot ad oda és a szaktudásával ő meg elkészíti az adott munkadarabot. Mindkettőre nagy az igény, de mint mondtam szerintem a 2 együtt nem megy, ezek kiegészítik egymást.
2012. jún. 26. 13:29
 2/4 A kérdező kommentje:
Tudom, de én úgy vagyok vele, hogy nem akarok egész életre a forgácsolásnál leragadni, mellesleg levelezőn folytatnám majd a tanulmányaim, tehát hétvégenként. És CAD/CAM gyártástechnológia szakirányon vagyok, tehát a CNC programozás, vagy CAD/CAM feladatok se állna távol tőlem
2012. jún. 26. 18:50
 3/4 Bocipók ***** válasza:
100%

Szia!

Nekem más a véleményem, mint az előttem szólónak.

Szerintem igenis van értelme a diplomát és az OKJ-t is megcsinálni (persze gyakorlattal).

Apám CNC esztergályos és sokszor szidja a diplomások által készített tervrajzokat, mert jó néhány több sebből vérzik. Sokszor látszik a terveken, hogy aki "csak" megrajzolta nem látja gyakorlatban a munkameneteket.

Ha előbb van gyakorlatod, sokkal jobb terveket adsz ki a kezedből, jobb lesz a probléma megoldó képességed, a beosztottjaid is nagyobb eséllyel fognak tisztelni. Szerintem legalábbis.

2012. júl. 7. 22:47
 4/4 A kérdező kommentje:

Az előttem szólónak:

Hát nézd: most szeptemberben kezdenék el egy tanfolyamot, ami remélhetőleg nyárig végig ér. Aztán nyári gyakorlaton kipróbálnám magam valahol, és azután szeptemberben keresnék munkát. Ezt tervezem, remélem lesz esélyem...

2012. júl. 8. 01:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!