Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Megéri fizika szakirányba...

Megéri fizika szakirányba tanulni az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen?

Figyelt kérdés

Arra gondoltam, hogy oda fogok jelentkezni, csak nem tudom mennyire érné meg. Csillagász szeretnék lenni.

A válaszokat köszönöm!

2012. jún. 25. 12:40
 1/2 anonim ***** válasza:
Amennyiben meg is szeretnél élni valamiből, nem javaslom. Kutakodtam ez ügyben, és azt látom, hogy folyamatosan poszt-doktoráló, maguknak a gimnáziumi éveik alatt autodidakta módon kalkulust tanító (minden bizonnyal nem ostoba) asztro/elméleti fizikusoknak sincsen munkájuk, külföldön sem! Igaz, ezek az emberek asztro/elméleti fizikusok, akik új egyenletek felírásával és megoldásával próbálják értelmezni a minket körülvevő világot (lásd: Stephen Hawking, Michio Kaku). Ebből arra tudok következtetni, hogy a csillagászokért, akik nagyrészt számítógépeik előtt ülve égi objektumok pályáinak megfigyelésével és dokumentálásával töltik idejüket (Igen, nagyrészt ezzel, a csillagvizsgálókba nem mászkálhatnak be csak úgy. Oda személyesen, vagy egy csapat tagjaként kérhetnek időpontot. Az ott tartózkodó állandó személyzet mérnökökből áll, akárcsak a svájci részecskegyorsítónál. Oda szintén előzetes egyeztetés alapján juthatnak be mag- és elméleti fizikusok) sem tolonganak a munkaerőpiacon, de még az űrkutatás szakterületén munkálkodó cégek körében sem. Mindez érthető, hiszen nagyjából 40 évente történik ezeken a területeken valamiféle áttörés. Nem akarom kedvedet szegni, vagy eljátszani a pesszimista barmot, de reális átgondolás alapján írtam amit írtam.
2012. jún. 26. 00:19
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ, valóban erre voltam kíváncsi, arra hogy valójában mi történik errefelé, megéri-e oda menni :) Ment a zöld!
2012. jún. 26. 08:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!